Αν περπατάτε στην εξοχή και συναντήσετε ένα άγριο ζώο στο διάβα σας, μην τρέξετε, βάλτε στο κινητό σας να παίξει heavy metal μουσική και ίσως να αποβεί σωτήρια για εσάς.

Αυτό έκανε μια γυναίκα στη Βρετανική Κολούμπια όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πούμα.

Η Ντι Γκάλαντ περπατούσε με το χάσκι της στο Κάουισον Βάλεϊ  στον Καναδά, όταν για κακή της τύχη συνάντησε ένα πούμα.

«Κοίταξα στα δεξιά μου και το είδα. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν» αναφέρει στο Kelowna Now. 

Όταν το άγριο ζώο πλησίασε πιο κοντά, η αντίδραση της γυναίκας ήταν να βγάλει το κινητό της και να τραβήξει βίντεο. Στα πλάνα που ακολουθούν ακούγεται η ίδια να προσπαθεί να το διώξει λέγοντας «Ξουτ, ξουτ, κακιά γατούλα» και να το προειδοποιεί να μην πλησιάσει περισσότερο...

Αφού πέρασαν μερικά βασανιστικά δευτερόλεπτα με το πούμα να τη ζυγίζει με το βλέμμα του, η γυναίκα έβγαλε το βαρύ πυροβολικό. Έβαλε στο κινητό της να παίξει το τραγούδι «Don’t Tread on Me» των Μetallica.

Όπως εξηγεί η ίδια: «σκέφτηκα να βάλω στο κινητό ό,τι πιο θορυβώδες είχα μήπως και τρομάξει» και όπως λέει, τα κατάφερε. Το πούμα έτρεξε προς τους θάμνους αφήνοντας την Γκάλαντ και το σκύλο της ήσυχους.

Μέσω του Kelowna Now η γυναίκα ευχαρίστησε τους Metallica λέγοντας: «θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί τους κάποια φορά για να πω στον Τζέιμς Χέτφιλντ ότι μου έσωσε τη ζωή».