Έχουμε δαιμονοποιήσει τις Πανελλαδικές. Τις παρουσιάζουμε σαν κάτι τρομακτικό που περιμένει το τέλος της σχολικής σεζόν για να κατασπαράξει τους μαθητές. Τα πράγματα δεν είναι, όμως, έτσι. Οι Πανελλαδικές αποτελούν απλώς το μέσο ώστε να πετύχει κάθε μαθητής τον στόχο του. 

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι μαθητές θα συναντήσουν δυσκολίες μέχρι και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών. Με σωστή, όμως, δουλειά και προγραμματισμό η πορεία τους προς τον στόχο μπορεί να γίνει πιο ομαλή και ο στόχος εφικτός.  

Όπως λέει και ο Βαγγέλης, ο πρωταγωνιστής των παρακάτω βίντεο των φροντιστηρίων Πουκαμισάς, ο δρόμος προς την επιτυχία περνά μέσα από 4 SOS.

1. Το φροντιστήριο

Η επιλογή του φροντιστηρίου είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία. Εκεί κάθε μαθητής καλείται να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς. Για αυτό χρειάζεται ένα φροντιστήριο με έμπειρους ανθρώπους τόσο στο τιμόνι του όσο και στις θέσεις των καθηγητών.

2. Τα βιβλία

Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη κάθε μαθητής είναι να πρέπει να ψάξει ο ίδιος τι θα διαβάσει και πού θα το βρει για να το διαβάσει. Για αυτό τα βιβλία του φροντιστηρίου που θα επιλέξει θα πρέπει να καλύπτουν κάθε πιθανή απορία του και να είναι γεμάτα με ασκήσεις που θα καλύπτουν όλες τις πτυχές του εκάστοτε μαθήματος.

 

3. Τα διαγωνίσματα

Για να πετύχει ένας μαθητής στις Πανελλαδικές θα πρέπει να έχει δοκιμαστεί πολλές φορές σε συνθήκες Πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να μειώσει το άγχος του ενόψει των εξετάσεων, αλλά και για να επαναλαμβάνει την ύλη, που έχει μέχρι τότε διδαχθεί.

4. Η αξιολόγηση

Η σωστότερη μέθοδος για να αντιληφθεί ένας μαθητής σε ποιους τομείς υστερεί, πώς και πόσο μπορεί να βελτιωθεί είναι η συνεχής αξιολόγηση. Στα φροντιστήρια Πουκαμισάς κάθε μαθητής γνωρίζει πού βρίσκεται η επίδοσή του σε σχέση με όλους τους μαθητές και των 65 φροντιστηρίων Πουκαμισάς σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο σύμβουλος καθηγητής τον βοηθά να σχεδιάσει και να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα μελέτης οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη σεζόν.