Και αυτό διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν πολλά προβλήματα υγείας. Ο Γουόλι Κόρνορ δήλωσε στο ABC πως έχει μετανιώσει περισσότερο στη ζωή του για τη δημιουργία των Λαμπραντούνλ και απορεί που ο κόσμος συνεχίζει την αναπαραγωγή τους.

«Άνοιξα το κουτί της Πανδώρας», λέει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η δημιουργία αυτής της ράτσας έκανε τάση την υπέρμετρη αναπαραγωγή σκύλων από διάφορες ράτσες. Επίσης, επισημαίνει πως η μίξη αυτή δημιούργησε ένα σκύλο με πολλά προβλήματα υγείας.

Όπως τονίζει ο Κόρνορ, οι άνθρωποι βάζουν τα σκυλιά τους να αναπαραχθούν μόνο και μόνο για να βγάλουν χρήματα, ακόμα και αν πρόκειται για ράτσες που δεν πρέπει ή δεν μπορούν να αναμειχθούν.

Ο Γουόλι, ο οποίος κατάγεται από την Αυστραλία, δημιούργησε τα Λαμπραντούντλ στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η ιδέα του ήρθε από ένα γράμμα μια τυφλής γυναίκας από τη Χαβάη, της οποίας ο άντρας ήταν αλλεργικός στα μακρύτριχα σκυλιά. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει έναν ιδανικό σκύλο οδηγό για αυτούς.

Μετά από τρία χρόνια που προσπαθούσε να βρει μία λύση, ο Κόρνορ σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν εργατικό σκύλο όπως είναι τα Λαμπραντόρ με το τρίχωμα του Πουντλ.

Παρά την επιτυχία που είχε αυτό το εγχείρημα, το μετάνιωσε καθώς η μίξη ρατσών έγινε μόδα με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην ενδιαφέρονται για την υγεία των σκύλων.

«Τα περισσότερα Λαμπραντούντλ έχουν γενετικά προβλήματα και τρελαίνονται», τόνισε ο δημιουργός τους. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί του, καθώς θεωρούν ότι τα σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας είναι η τέλεια συντροφιά, επειδή μεταδίδουν ηρεμία είναι πολύ εκφραστικά.

Οι ράτσες σκύλων που δημιουργήθηκαν μετά τα Λαμπραντούντλ: