Εταιρεία από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ανασχεδιάσει τα Nike Air Max 97, βάζοντας στις σόλες νερό από τον Ιορδάνη, σταυρό στα κορδόνια, σφραγίδα του Πάπα, την αναπαράσταση ενός αγγέλου και λιβάνι!

Η εταιρεία MSCHF κυκλοφόρησε 24 ζευγάρια από τα «παπούτσια του Ιησού» και υποστηρίζει πως στις σόλες υπάρχει νερό από τον Ιορδάνη, ενώ έχουν επικαλυφθεί με πλαστικό για να βλέπουν όλοι το... νερό να κυλάει.

Στα κορδόνια των παπουτσιών υπάρχει ένας μεταλλικός σταυρός, στο πλαϊνό τους μέρος η αναφορά στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο (MT. 14:25) για το θαύμα του Ιησού που «περπάτησε πάνω στο νερό της Λίμνης της Γαλιλαίας».

Ο δημιουργός τους είπε πως το νερό από τον Ιορδάνη είναι χρωματισμένο για να φαίνεται καλύτερα όταν ο κάτοχος περπατάει ενώ δεν έχουν καμία σχέση με τα μοντέλα της εταιρείας Nike.

Ο Ντάνιελ Γκρίνμπεργκ, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της MSCHF δήλωσε πως «ένας φίλος του από το Ισραήλ» του έφερε νερό από τον Ιορδάνη, το οποίο το είχε ευλογήσει ιερέας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε με σύριγγες μέσα στις σόλες.

Στο κουτί των παπουτσιών υπάρχει μία σφραγίδα του Πάπα καθώς και ένας άγγελος που αποτελεί αναπαράσταση του χαρακτικού «Μελανκόλια 1» του Γερμανού Albrecht Durer.

Στο πίσω μέρος των παπουτσιών υπάρχει το όνομα της εταιρείας και τα γράμματα «INRI». Πρόκειται για τη λατινική φράση «Ιησούς από τη Ναζαρέτ, Βασιλιάς των Εβραίων».

Όσο για την τιμή τους, ανέρχεται σε 2.730 ευρώ και ξεπούλησαν λίγα λεπτά μετά την online κυκλοφορία τους.