Το μυστικό πέρασμα ξεκινούσε από την τουαλέτα ενός σπιτιού τεσσάρων υπνοδωματίων και κατέληγε σε έναν τεράστιο χώρο κάτω από καταστήματα που χτίστηκαν στη θέση του θεάτρου τη δεκαετία του '60.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το εργοστάσιο κάνναβης λειτουργεί εδώ και περίπου μια δεκαετία, με κέρδη πάνω από 4 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο.

Η αστυνομία ανακάλυψε τη σήραγγα όταν γείτονες ανέφεραν μια απόπειρα εισβολής στο σπίτι τους στο Ντέπτφορντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, και οι αξιωματικοί παρατήρησαν ότι το πάτωμα της τουαλέτας ήταν στραβό.

Η συμμορία είχε σκάψει σήραγγα κάτω από την τουαλέτα του ισογείου και είχε χτίσει επίσης μία μυστική είσοδο που, αφού περνούσε κανείς κάτω από ένα ιδιωτικό πάρκινγκ έφτανε σε ένα μεγάλο, εγκαταλελειμμένο υπόγειο. Η σήραγγα διέθετε κατακόρυφο άξονα με επαρκή εξαερισμό, ο οποίος θα λειτουργούσε και σαν έξοδος διαφυγής.                               

Το κτήριο από όπου ξεκίνησε η σήραγγα, έχει σφραγιστεί. Ένας επιχειρηματίας που ζούσε δίπλα στο σπίτι, δήλωσε: «Είναι απίστευτο ότι αυτό συνέβαινε δίπλα μας εδώ και δέκα χρόνια, και δεν το είχαμε καταλάβει»!

Πηγή: Daily Mail