«Ο Τζον Μπέρκοου είναι πιθανόν ο πιο ροκ-εντ-ρολ πολιτικός σε όλο το βρετανικό έπος του Brexit», δήλωσε ο Σακ σε συνέντευξή του στο Reuters.

Στο βίντεο εμφανίζονται ο Μπέρκοου αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ως κούκλα του Μάπετ Σόου.

Τα κάποιες φορές δηκτικά σχόλια του Μπέρκοου προς τους βουλευτές και η κραυγή «Order!» ενώ προσπαθούσε να βάλει σε τάξη το σώμα στις συζητήσεις για το Brexit τον έχουν αναδείξει σε μια πιο πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες στη βρετανική πολιτική σκηνή.

Ο Σακ έψαχνε φωνητικά για ένα κομμάτι που είχε δημιουργήσει και κατέληξε στον Μπέρκοου --και τις πληρωμένες του απαντήσεις-- αφού παρακολούθησε τις συζητήσεις στη Βουλή. «Υπήρξε ένας τύπος που ξεχώρισε –είχαν τρεις πρωθυπουργούς αλλά είναι αυτός ο τύπος είναι πραγματικά ο πρωταγωνιστής όλου του έπους του Brexit», δήλωσε ο Σακ, αναφερόμενος στους προκατόχους του Τζόνσον, την Τερέζα Μέι και τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Μπέρκοου, που αποχώρησε από τη θέση του την περασμένη εβδομάδα, έζησε --θέλοντας και μη-- μεγάλες στιγμές στις μάχες που δόθηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου αναφορικά με το Brexit. Το περίφημο «Order!» --που φώναξε σχεδόν 14.000 φορές κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας του σύμφωνα με το BBC-- τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Ο Σακ, ντράμερ και μουσικός από την Αμβέρσα, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Μπέρκοου είχε δει το βίντεο. «Ελπίζω να το έχει δει και ελπίζω να το εκτιμά», δήλωσε ο Σακ. «Έχει χιούμορ». Πρόσθεσε ότι στόχος του δεν ήταν να κάνει μια πολιτική δήλωση. «Δεν είναι κατά του Brexit, είναι απλά μουσική για μια πολιτική κατάσταση που προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάσουν».