Ο Στίβεν Λίντμπεργκ, πρώην κυνηγός, ζει στο Μίσιγκαν και συχνά δημοσιεύσει φωτογραφίες από τη φύση. Αυτή τη φορά έβγαλε το σκύλο του βόλτα και απαθανάτισε με την κάμερά του ένα εξαιρετικά σπάνιο ελάφι με τρία κέρατα.

Αρχικά ο Λίντμπεργκ δεν είδε το... τρίτο κέρατο στο κεφάλι του ελαφιού. Αποφάσισε να δημοσιεύσει τη φωτογραφία στο Facebook και τα σχόλια πήραν «φωτιά».

Υπολογίζεται πως ένα στο ένα εκατομμύριο ελάφια έχει τρία κέρατα. Κάποιοι λένε πως το ζώο θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σπάνιο και απέδωσαν την επιπλέον ανάπτυξη του κέρατος σε δομές στο κρανίο που στηρίζουν τα κέρατα. «Αυτό το ελάφι μοιάζει εντελώς υγιές και φυσιολογικό», δήλωσε ο Στιβ Έντουαρντς της Animalview Clinic και εξηγεί πως το πιθανότερο είναι το ζώο να γεννήθηκε έτσι. Ο Ράντι Μέγιερσον, ερευνητής στον ζωολογικό κήπο του Ντιτρόιτ, πρόσθεσε ότι το ελάφι είναι περίεργο.

Από την πλευρά του ο 75χρονος Λίντμπεργκ που σταμάτησε να κυνηγά πριν 20 χρόνια ανέφερε επειδή, όπως είπε, έχασε την επιθυμία του να σκοτώνει «όταν έχει φωτογραφία ενός τέτοιου ελαφιού είμαι εξίσου ευτυχισμένος».