Ιδιοκτήτης κατσαρίδας της οικογένειας των Βλαβεριδών, που προέρχεται από τη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής, απευθύνθηκε στους ειδικούς για να σώσει το ζωάκι του, όταν κινδύνεψε η ζωή του.

Η κατσαρίδα του άνδρα που ζει στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας, παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με το Russia Today, η κατσαρίδα που ανήκει στο είδος Archimandrita και που φτάνει τα οκτώ εκατοστά όταν ενηλικιωθεί παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της αφού το «κουκούλι» στο οποίο αναπτύσσονται τα αυγά δεν βρισκόταν μέσα στο σώμα της.

Το γεγονός ότι παρέμενε εκτός του σώματός της, εξέθετε την κατσαρίδα σε μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης. Έτσι οι κτηνίατροι αποφάσισαν να υποβάλλουν την κατσαρίδα σε αναισθησία και να αφαιρέσουν από το εξωτερικό «κουκούλι» την κάψα με τα γονιμοποιημένα αβγά, για να μπορέσει στη συνέχεια το σώμα της να το απορροφήσει.

Η επέμβαση στην κατσαρίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ οι κτηνίατροι ανήρτησαν βίντεο στη σελίδα της κλινικής.

Το έντομο έχει πλέον επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. «Ευχόμαστε τα καλύτερα σε αυτήν την… καλλονή», έγραψε το προσωπικό της κλινικής στην ανάρτησή του.