Ο Ντάνιελ Νιντς είχε νοικιάσει το σπίτι σε μια οικογένεια για δύο χρόνια. Όπως περιέγραψε στην Wales Online, όταν παρέδωσε το σπίτι ήταν σε άψογη κατάσταση και είχε μόλις ανακαινιστεί και εξοπλιστεί με νέες ηλεκτρικές συσκευές.

Όταν μετά από δύο χρόνια, οι νοικάρηδες έφυγαν χωρίς προειδοποίηση, ο Ντάνιελ πήγε στο σπίτι και δεν πίστευε στα μάτια του. «Για να είμαι ειλικρινής, όταν είδα το σπίτι σχεδόν έβαλα τα κλάματα» λέει.

Στην κουζίνα, οι «νοικάρηδες από την κόλαση» είχαν αφήσει τόσες πλαστικές τσάντες, σπασμένα κουτιά και άδεια τάπερ που δε φαινόταν καν το πάτωμα. Ο νεροχύτης ήταν βρώμικος, η φριτέζα γεμάτη λίπη και ο καταψύκτης ήταν μισάνοιχτος και τα φαγητά είχαν ξεπαγώσει και μύριζαν. Ο Ντάνιελ είπε ότι είχαν αφήσει φαγητά στην κουζίνα, το μπάνιο και σε διάσπαρτες σακούλες σε όλο το σπίτι. «Μετέτρεψαν το σπίτι σε σκουπιδότοπο» είπε.

Οι ομολογουμένως αποκαλυπτικές του δράματος φωτογραφίες, που δημοσιεύει η Mirror, δείχνουν ότι η ταπετσαρία είχε σκιστεί, οι τοίχοι είχαν τρύπες, οι πόρτες είχαν σπάσει και το κάποτε λευκό χαλί ήταν γεμάτο λεκέδες. Οι νοικάρηδες είχαν παρατήσει ρούχα και παιχνίδια σε όλο το σπίτι.

Ο Ντάνιελ δήλωσε ότι προβλέπει ότι οι επισκευές στο σπίτι, προκειμένου να είναι και πάλι κατοικήσιμο, θα του κοστίσουν αρκετές χιλιάδες λίρες!