Από την έρευνα που έγινε σε 995 κατοίκους της Θεσσαλονίκης ηλικίας 17 έως 30 ετών διαπιστώθηκε πως το 38% θεωρεί ως ιδανικό μέρος για πρώτο ραντεβού την παραλία. Ταυτόχρονα το 20% επέλεξε τα Κάστρα ενώ το 15% επιθυμεί να βγει για καφέ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως 45% των νέων έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο για να την... κοπανήσει από το πρώτο ραντεβού, αν αυτό αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων. Το 55% των γυναικών, δε, έχουν back up μια φίλη τους.

Για την πλειοψηφία των νέων (47%) η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι κάτι ξεχωριστό, το 20% θα βγει ραντεβού, το 19% θα βγει με παρέα ενώ μόλις το 4% θα κάτσει σπίτι για μαραθώνιο ρομαντικών ταινιών. Αξίζει να σημειωθεί πως για όσους έχουν σχέση διπλασιάζεται το ποσοστό που θα βγει ραντεβού.

Σχετικά με το δώρο για την ρομαντική ημέρα του χρόνου, οι περισσότεροι θα ήθελαν μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι (39%), ένα ταξίδι (28%), γλυκά/σοκολατάκια (15%), γεύμα σε εστιατόριο (14%), λουλούδια (11%) και εσώρουχα (7%).

Παράλληλα, οι μισοί ερωτηθέντες (50%) προσεγγίζουν άτομα μέσω φίλων και γνωστών, το 14% μέσω social media, το 13% σε μπαρ/κλαμπ ενώ υπάρχει και το Tinder στο 5%.

Σχετικά με την προφύλαξη, το 59% χρησιμοποιεί προφυλάξεις κάθε φορά, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε όσους έχουν εφήμερες ή περιστασιακές σχέσεις.

Τέλος, το 79% θεωρεί πως έχει επαρκή ενημέρωση γύρω από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ενώ το 21% πως δεν έχει επαρκή ενημέρωση.