Κάποιες από τις εκκλησίες στις ΗΠΑ αποφάσισαν να δώσουν συμβουλές με χιούμορ στους πιστούς, παροτρύνοντάς τους να κάτσουν σπίτια τους και να πλένουν τα χέρια τους.

«Δύο μέτρα μακριά σήμερα είναι καλύτερο από δύο μέτρα κάτω από τη γη αύριο» και «Πλύντε τα χέρια σας, μην αγγίζετε τα πρόσωπά σας. Υγιεινή 24:7. Μείνετε σπίτι. Δεν κάνουμε κυριακάτικες λειτουργίες» αναγράφονται σε ταμπέλες εκκλησιών.

«Οι υπηρεσίες ακυρώθηκαν, ο Θεός παίρνει τηλέφωνα στα σπίτια. Ο Ιησούς δεν μπορεί να σε ξεπλύνει από τις αμαρτίες σου, αλλά εσύ μπορείς να πλύνεις τα χέρια σου. Πλύνε χέρια και προσευχήσου γιατί ο Ιησούς και τα μικρόβια είναι παντού», αναγράφουν ταμπέλες στις ΗΠΑ.

Δεν λείπουν και τα μηνύματα «καρφιά» στις εκκλησίες για την πολιτική που ακολουθείτε όπως: «έχουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επειδή 44 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς κοινωνική ασφάλιση».

Πάνω από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα μόλυνσης, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.