Τα δύο δημοφιλέστερα hashtags στο Twitter το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής είναι τα #Σκοιλ_Ελικικου και #μετζη_του_νεουκτη, τα οποία, σύμφωνα με τους χρήστες του μέσου,  αντίκρισαν ορισμένοι από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, όταν άνοιξαν τους υπολογιστές τους.

Όπως φαίνεται ορισμένα από τα ΚΕΚ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έκαναν αυτόματη μετάφραση όρων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντελώς ακατανόητες φράσεις, τις οποίες… περιέλαβαν οι χρήστες των social media.

Ωστόσο, το ζήτημα έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε και εκείνος tweet αφήνοντας αιχμές ότι σπαταλήθηκαν χρήματα από το «μαξιλάρι» που άφησε η κυβέρνησή του γράφοντας «Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση. #Σκοιλ_Ελικικου»

Απαντώντας, το υπουργείο Εργασίας παραδέχτηκε εμμέσως ότι οι καταγγελίες είχαν βάση λέγοντας «σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα. Το υπουργείο Εργασίας πρόσθεσε ότι «όσο για την εμμονή του κ. Τσίπρα με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, δύο τινά υπάρχουν, είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του κράτους, για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας»

Δείτε μερικά από τα tweet που προκάλεσαν γέλιο: 

 

Δείτε στο gallery τις φωτογραφίες που ανέβασαν οι χρήστες των social media