Στο τρίτο βιβλίο (και ταινία) Χάρι Πότερ, «Ο Αιχμάλωτος του Αζακαμπάν» ο ήρωας βρήκε τον Μαγικό Χάρτη που δείχνει κάθε γωνιά και μυστικό πέρασμα του Χόγκουαρτς, όπως επίσης και πού βρίσκεται κάθε άτομο. Φαίνεται σαν ένα άδειο κομμάτι παπύρου, αλλά όταν τον αγγίξεις με το ραβδί σου και πεις τη φράση «Ορκίζομαι ότι καλό σκοπό δεν έχω», ο χάρτης αποκαλύπτεται με μαγικό τρόπο.

 

Αυτός ο χάρτης τώρα έγινε... μάσκα προστασίας, χάρη σε μία καλλιτέχνιδα από το Κολοράντο. Η Στέφανι Χουκ, που πουλάει χειροποίητες δημιουργίες μέσω της εταιρείας της, CPEX (Colorado Pony Express) έφτιαξε μια μαύρη μάσκα, το ύφασμα της οποίας αλλάζει με τη θερμότητα της αναπνοής και αποκαλύπτει τον Μαγικό Χάρτη με τον ίδιο περίπου τρόπο που γίνεται και στην ταινία.

@coloradopex

Wanted to make a crispier updated video of what to expect your masks to look like limited quantities ##handmade ##harrypotter ##mask ##artist ##maurauders

♬ original sound - coloradopex

Με τα δύο βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok έγινε χαμός και οι μάσκες εξαντλήθηκαν, αλλά υποστηρίζει ότι θα γίνουν ξανά διαθέσιμες από τις 29 Μαΐου.

@coloradopex

I am the maker of the mask 🖤🖤🖤 ##mask ##hp ##artist ##smallbusiness ##magic *checkmeouton FB ***CPEX

♬ original sound - coloradopex