Ονόματα όπως ο Χιου Τζάκμαν η Μάιλι Σάιρους, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς, ο Ζοσέ Μουρίνιο, βρίσκονται στη λίστα με τα ονόματα όσων άφησαν το προσωπικό τους μήνυμα συμβάλλοντας στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με συνθήματα #globalresponse #strongertogether και #unitedagainstcoronavirus. 

Μεταξύ αυτών ο Έλληνας κριτής του ΜasterChef Πάνος Ιωαννίδης προτείνει τη δική του συνταγή για την καταπολέμηση του ιού. Δείτε το βίντεο.

«Η ανακάλυψη του εμβολίου και της κατάλληλης θεραπείας είναι ο μοναδικός δρόμος για την καταπολέμηση της πανδημίας» αναφέρει σεφ Πάνος Ιωαννίδης, ενώ καταλήγει πως «η συλλογική προσπάθεια για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της παραγωγής εμβολίων και φαρμάκων είναι η καλύτερη συνταγή για να είμαστε όλοι ασφαλείς».

Το πρώτο βήμα της "συνταγής" υλοποιήθηκε με τον διαδικτυακό μαραθώνιο τον οποίο διοργάνωσε  η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 4 Μαΐου 2020 στις Βρυξέλλες, όπου 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ συγκεντρώθηκαν για την έρευνα εμβολίου και θεραπειών κατά του Covid-19. Τη σκυτάλη πήραν διασημότητες ώστε να "απογειώσουν" τη συνταγή αυτή!

Δείτε επίσης τον Στέφανο Τσιτσιπά και το Νίκο Αλιάγα να περνούν το δικό τους μήνυμα για παγκόσμια αντίδραση απέναντι στον ιό.