Χρήστης του Twitter που δημοσίευσε τις φωτογραφίες της νυχτερίδας υποστήριξε πως έχει «ανθρώπινο μέγεθος», γεγονός που δεν ισχύει.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter ο χρήστης @AlexJoestar622 συνοδεύεται με την λεζάντα: «Θυμάσαι πότε είπα ότι οι Φιλιππίνες έχουν νυχτερίδες σε ανθρώπινο μέγεθος; Ναι, για αυτό μιλούσα».

Η φωτογραφία της τεράστιας νυχτερίδας πρωτοκυκλοφόρησε στο Reddit τον Αύγουστο του 2018, στο Facebook τον Μάιο του 2019 και έγινε viral στο Twitter τα τέλη Ιουνίου του 2020, σύμφωνα με το vice.

Το πλάσμα της φωτογραφίας που έγινε viral πιστεύεται ότι ανήκει στο είδος των νυχτερίδων «giant golden-crowned flying fox», «golden-capped fruit bat» (Acerodon Jubatus), που δεν έχει ανθρώπινο μέγεθος.

Συγκεκριμένα, το μήκος του σώματός της είναι 30 εκατοστά ενώ το άνοιγμα των φτερών της φτάνει από 1,50 έως 1,70 μέτρα. Επίσης το βάρος της ξεκινά από 70 γραμμάρια και φτάνει 1,2 κιλά. Η όψη της είναι τρομακτική εξαιτίας και των ματιών της αφού το μέγεθος τους παραπέμπει σε σκύλο ή αλεπού. Ζει κυρίως στα δάση των Φιλιππίνων και τρέφεται με φρούτα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν στην φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζεται το συγκεκριμένο είδος νυχτερίδας αφού στις Φιλιππίνες ζουν 79 είδη, από τα οποία τα 26 ανήκουν στην οικογένεια των μέγα-νυχτερίδων. Η μεγαλύτερη νυχτερίδα της οικογένειας είναι η «Giant golden-crowned flying fox».

Μέγα-νυχτερίδες εντοπίζονται στην νοτιοανατολική Αφρική (Livingstone fruit bat), στην Ινδονησία (Sulawesi flying fox), στον Ειρηνικό (Pacific flying fox) αλλά και στην Αυστραλία.