Στο βίντεο του National Geographic ο καρχαρίας τεσσάρων μέτρων επιτέθηκε και έπνιξε τη φάλαινα δέκα μέτρων η οποία ήταν άρρωστη.

Ο βιολόγος Ράιαν Τζόνσον που είδε από κοντά την επίθεση είπε πως ο καρχαρίας βασάνιζε τη φάλαινα για 50 λεπτά μέχρι να ξεψυχήσει.

Ο συγκεκριμένος λευκός καρχαρίας που λέγεται «Helen», χτύπησε τη φάλαινα, την άφησε να εξαντληθεί από την αιμορραγία για 30 λεπτά και μετά της επιτέθηκε ξανά. Ο Τζόνσον ήταν εκεί και συνέχισε να τραβάει βίντεο με drone. Μάλιστα χρειάστηκε να αλλάξει έξι φορές τις μπαταρίες.

Ο λευκός καρχαρίας ήταν πολύ μεθοδικός καθώς χτύπησε το μεγαθήριο σε κεντρική αρτηρία στην ουρά πριν την παρασύρει στο βυθό και την πνίξει. «Ήξερε ακριβώς πώς να το κάνει» είπε.

Η μεγάπτερη φάλαινα είναι γνωστή για τις επιθέσεις που κάνει στους καρχαρίες γι' αυτό και η επίθεση αυτή παραξένεψε τους βιολόγους.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση λευκού καρχαρία σε μεγάπτερη φάλαινα. Το 2015, 20 καρχαρίες είχαν επιτεθεί σε ένα μωρό φάλαινα του συγκεκριμένου είδους.