Μία 60χρονη γυναίκα καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή επειδή κατηγορούσε ιερέα στον Βόλο ότι έψελνε σε ρυθμό… καρσιλαμά!

Αυτή η τουλάχιστον πρωτότυπη υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετά από πέντε χρόνια.

Η 60χρονη καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή είχε καταφερθεί εναντίον ιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στις 4 Οκτωβρίου 2013 ο εν λόγω ιερέας κατέθεσε μήνυση σε βάρος πιστής για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 60χρονη πιστή, που ανήκε στο εκκλησίασμα που ιερουργούσε ο συγκεκριμένος ιερέας, τον συκοφάντησε μέσα αναρτήσεων που έκανε σε blog στο διαδίκτυο. Η πιστή φαίνεται να είχε τις ενστάσεις της για τον τρόπο που τελούσε τη Θεία Λειτουργία ο ιερέας του ναού και τις διατύπωσε δημοσίως. Τον κατηγόρησε ότι είχε ασπαστεί την αίρεση του Οικουμενισμού, ότι εκμεταλλευόταν τον πόνο των πιστών και ότι προσέβαλε το θρησκευτικό τους συναίσθημα. Με ποιον τρόπο; Υποστήριξε ότι σε σημεία της Λειτουργίας χρησιμοποιούσε τη δημοτική γλώσσα, ενώ κάποιες ψαλμωδίες τις απέδιδε σε ρυθμό… καρσιλαμά. 

Η 60χρονη επανέλαβε τις ίδιες κατηγορίες σε βάρος του ιερέα της ενορίας της και μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Επέμεινε στους ισχυρισμούς της, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει την πρόθεση να τον θίξει. 

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την πιστή για συκοφαντική δυσφήμηση και της επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη. 

Πηγή: taxydromos.gr