Μια στιγμή, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ανθρώπου που φοβάται τις αράχνες, καταγράφηκε σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral.

Το βίντεο δείχνει εκατοντάδες αράχνες καθώς μοιάζουν να πέφτουν σας βροχή από τον ουρανό. Οι κάτοικοι σε μια αγροτική περιοχή της πολιτείας Minas Gerais της Βραζιλίας ανέφεραν ότι ο ουρανός «έβρεχε αράχνες» σύμφωνα με τον Guardian. Το φαινόμενο, λένε οι ειδικοί, είναι χαρακτηριστικό στην περιοχή κατά τη διάρκεια του καυτού και υγρού καιρού.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των αραχνών στον ουρανό κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα βίντεο είναι του Joao Pedro Martinelli Fonseca, ο οποίος είπε ότι το θέαμα τον άφησε «έκπληκτο και φοβισμένο».

Από τότε που δημοσιεύτηκε στο Facebook περίπου πριν μια εβδομάδα, από τη μητέρα του Cecilia Juninho Fonseca, το βίντεο του Joao έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές και έναν τόνο σοκαρισμένων σχολίων.

«Υπήρχαν πολλοί περισσότεροι ιστοί και αράχνες από ό, τι μπορείτε να δείτε στο βίντεο. Το έχουμε δει αυτό και στο παρελθόν, πάντα το σούρουπο τις ημέρες που ήταν πραγματικά ζεστές», δήλωσε η γιαγιά του Joao Jercina Martinelli σε τοπική εφημερίδα.

Παρόλο που φαίνεται ότι οι αράχνες επιπλέουν στον αέρα, ο Adalberto dos Santos, καθηγητής βιολογίας που ειδικεύεται στην αραχνολογία, εξήγησε στον Guardian ότι στην πραγματικότητα κρέμονται σε ένα γιγαντιαίο ιστό για να πιάσουν λεία. Οι αράχνες, που ανήκουν στο είδος parawixia bistriata, υφαίνουν έναν ιστό τόσο λεπτό, που είναι σχεδόν αδύνατο για το ανθρώπινο μάτι να τον δει - κι αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ότι επιπλέουν στον αέρα.

Πριν από λίγους μήνες οι εικόνες από την παραλία του Αιτωλικού, που καλύφθηκε με ιστούς αράχνης, έγιναν viral μετά την «κατάληψη» που έκαναν στην παραλία χιλιάδες μικροσκοπικές αράχνες.