Ένας καθηγητής νομικής θυμήθηκε θα... νιάτα του, αφού ανακάλυψε ότι ο 30χρονος υπολογιστής της Apple, που βρισκόταν καταχωνιασμένος στη σοφίτα του σπιτιού των γονιών του, είναι ακόμα σε τέλεια κατάσταση λειτουργίας. Ο σκουριασμένος υπολογιστής που βρέθηκε από τον Τζον Πφαφ είναι ένα Apple IIe, το τρίτο μοντέλο της σειράς Apple II που ξεκίνησε το 1983.

Ο υπολογιστής ήταν ακόμα σε θέση να τρέξει παιχνίδια από τη δεκαετία του 1980 και ο Πφαφ εξέφρασε την χαρά του γι' αυτό μέσω μιας σειράς Tweets.

«Ω Θεέ μου. Ένα Apple IIe. Βρίσκονταν στη σοφίτα των γονιών μου για χρόνια. Δεκαετίες. Και λειτουργεί. Έβαλα ένα παλιό CD μα παιχνίδι. Ρωτάει εάν θέλω να επαναεγκαταστήσω ένα αποθηκευμένο παιχνίδι. Και βρίσκει ένα! Πρέπει να είναι 30 ετών. Είμαι πάλι 10 ετών», ανέφερε ο Πφαφ στο Twitter με φωτογραφίες παιχνιδιών που ήταν διαθέσιμα στον υπολογιστή πριν από 30 χρόνια.

Εκτός από ρετρό παιχνίδια όπως το Neuromancer και το Olympic Decathlon, ο καθηγητής βρήκε επίσης παλιές επιστολές στον υπολογιστή που έγραψε ο πατέρας του ο οποίος δεν ζει πλέον.

Μόλις βρήκα αυτήν την επιστολή που ο πατέρας μου έγραψε σε μένα το 1986, όταν ήμουν 11 και στην καλοκαιρινή κατασκήνωση. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Αναρωτιέμαι ποια ήταν η θεωρία μου για τα Spider-Man της ημερήσιας εφημερίδας. Ο μπαμπάς μου πέθανε σχεδόν ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Είναι εκπληκτικό ότι βρήκα κάτι τόσο «συνηθισμένο» από αυτόν », έγραψε ο Πφαφ.