Τα αυτόνομα οχήματα που κάνουν δειλά δειλά τα πρώτα τους δοκιμαστικά χιλιόμετρα σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, όταν τελειοποιηθούν και γίνουν μέρος της ζωής μας δεν θα αλλάξουν μόνο τις δημόσιες συγκοινωνίες ή τον τρόπο που πηγαίνουμε στη δουλειά μας. Σύμφωνα με τη μελέτη των ερευνητών Σκοτ Κόεν και Ντέμπι Χόπκινς, από τα πανεπιστήμια του Σάρεϊ και της Οξφόρδης αντίστοιχα, θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν ακόμη και τα... ξενοδοχεία ημιπαραμονής.

Οι δύο ερευνητές αναλύουν τις μελλοντικές επιδράσεις των Συνδεδεμένων και Αυτόνομων Οχημάτων (CAV) στην τουριστική βιομηχανία και ειδικότερα στον αστικό τουρισμό. «Τα ξενοδοχεία ημιπαραμονής είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθούν από CAV, κάτι που επηρεάσει τον αστικό τουρισμό – άλλωστε το σεξ παίζει κεντρικό ρόλο σε πολλές τουριστικές εμπειρίες», σημειώνουν στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Χρονικά της Έρευνας Τουρισμού» (Annals of Tourism Research).

Χωρίς την ανάγκη για οδήγηση – και χωρίς τιμόνια, πεντάλ και τα υπόλοιπα – τα CAV απελευθερώνουν χώρο και χρόνο και άλλες δραστηριότητες. «Η πρώτη μας σκέψη ήταν ο ανταγωνισμός των αυτόνομων οχημάτων με τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια», εξηγεί στο Fast Company ο Σκοτ Κόεν. «Ο κόσμος θα κοιμάται στα οχήματά του και δεν θα κάνει στάσεις όταν ταξιδεύει. Ενώ θα μπορεί και να τρώει σε οχήματα που θα λειτουργούν ως εστιατόρια. Αν σκεφτούμε τι άλλο μπορεί να κάνει κανείς σε αυτοκίνητο αν απαλλαχθεί από το βάρος της οδήγησης, δεν αργούμε να φτάσουμε στο σεξ».

Άλλωστε το σεξ στο αυτοκίνητο δεν είναι σχεδόν τόσο παλιό όσο και το... αυτοκίνητο. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 60% των Αμερικανών έχει κάνει σεξ σε αυτοκίνητο. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν τα αυτοκίνητα οδηγούνται από μόνα τους...

Ειδικότερα σε πόλεις της Ευρώπης όπου η πορνεία είναι νόμιμη και υπάρχει το πλαίσιο που επιτρέπει την γρήγορη ανάπτυξη και κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων, δεν αποκλείεται να δούμε και τροχοφόρους... οίκους ανοχής, επισημαίνει ο Κόεν.

Όλα τα παραπάνω, ο ερευνητής τα τοποθετεί χρονικά στη δεκαετία του 2040. «Τότε συμφωνούν όλοι οι ειδικοί ότι τα αυτόνομα οχήματα θα είναι το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς».