Η πόλη της Αλάσκας Utqiagvik μπορεί να μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη αρκτική πόλη, αλλά οι κάτοικοι της βορειότερης πόλης της Αμερικής βιώνουν κάτι μοναδικό κάθε χρόνο.

Το Utqiagvik ζει σε πλήρες σκοτάδι για 65 ημέρες κάθε χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, η πόλη είχε την τελευταία ανατολή της 18ης Νοεμβρίου 2018 και δεν θα δει άλλη μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2019.

Στις 18 Νοεμβρίου, ο ήλιος ανέτειλε για τελευταία φορά στις 12:40 και έμεινε μόλις 64 λεπτά στον ουρανό, αφού έδυσε λίγο αργότερα στις 1:44 μ.μ.

Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ μοναδικό και μόνο λίγες περιοχές στη γη, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον ακατοίκητες, το βιώνουν.

«Από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ο ήλιος δεν υψώνεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου», εξηγεί το Weather.com.

Το Utqiagvik, γνωστό στο παρελθόν ως Barrow, κατοικείται μόνο από 4.400 κατοίκους και βρίσκεται περίπου 515 χιλιόμετρα πάνω από τον αρκτικό κύκλο.

Η πόλη βιώνει τρεις με έξι ώρες «πολικού λυκόφωτος» κατά τις πολικές νύχτες. Ο ήλιος δίνει μόνο μια αχνή λάμψη που επιτρέπει στους πολίτες να βλέπουν αντικείμενα στους δρόμους.

 Το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του 2018 γιορτάστηκε στην πόλη με την προβολή της ταινίας τρόμου του 2007 «30 Ημέρες Νύχτας».

«Γιορτάζοντας την αρχή της πολικής νύχτας στις 13:44 (ηλιοβασίλεμα) με καλούς φίλους, καλό φαγητό και πολλά γέλια σε μια ταινία του Χόλιγουντ όπου, σε μια πολική νύχτα, οι βρικόλακες καταλαμβάνουν την μικρή μας πόλη», έγραψε η Kirsten Alburg, κάτοικος της πόλης στο Instagram.

«Δεν έχουμε δει τον ήλιο σε τέσσερις ημέρες και μια ακόμη συννεφιασμένη μέρα σήμερα δεν μας άφησε να πούμε αντίο, αλλά αυτή η διασκεδαστική φωτογραφία στο χιόνι αποδεικνύει ότι το πνεύμα της είναι ακόμα μαζί μας», πρόσθεσε.