Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν επιδοθεί σε πόλεμο δηλώσεων για την προέλευση του κορονοϊού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στη Γουχάν στο τέλος του 2019.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι σίγουρος ότι ο ιός SARS-CoV-2 προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, όμως αρνήθηκε να δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του.

Στο viral πια βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ανοίγει ένας Κινέζος μαχητής που φορά μάσκα και το Άγαλμα της Ελευθερίας άνοιγουν συζήτηση.

“Ανακαλύψαμε έναν νέο ιό”, λέει ο μαχητής.

“Ε, και;”, απαντά το Άγαλμα της Ελευθερίας. “Είναι απλώς μια γρίπη”.

Καθώς ο μαχητής εκδίδει προειδοποιήσεις για τον ιό και απαριθμεί τις βασικές ημερομηνίες στην εξέλιξη της επιδημίας στην Κίνα, το Άγαλμα της Ελευθερίας απαντά με απαξίωση, όπως έκανε αρχικά και ο Τραμπ στις συνεντεύξεις Τύπου όταν υποβάθμιζε τη σοβαρότητα της ασθένειας.

“Ακούτε τι λέτε;”, ρωτά ο μαχητής καθώς το Άγαλμα της Ελευθερίας αρχίζει να γίνεται κόκκινο από τον πυρετό και του βάζουν ορό.

“Έχουμε πάντα δίκιο, αν και αντιφάσκουμε”, απαντά αυτό.

“Αυτό αγαπώ σε εσάς τους Αμερικάνους, τη συνέπειά σας”, λέει ο μαχητής.

Από τις 29 Απριλίου, όταν αναρτήθηκε στο επίσημο κανάλι στο YouTube του Xinhua, το βίντεο έχει περισσότερα από 1 εκατ. views.