Ένας Αμερικανός μέχρι σήμερα έχει φάει 30.000 μπέργκερ Big Mac και δεν έχει κανένα σκοπό να σταματήσει να τρώει την αγαπημένη του λιχουδιά.

Για 46 χρόνια, ο Don Gorske από το Ουισκόνσιν των Η.Π.Α. τρώει δυο Big Mac την ημέρα και η όρεξή του για μπέργκερ μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Στις 4 Μαϊου μάλιστα συμπλήρωσε τα 30.000 Big Mac και το γιόρτασε στο εστιατόριο των McDonald's όπου έφαγε το πρώτο του μπέργκερ το 1972.

Ο 78χρονος συνταξιούχος που έχει μπει ήδη στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες όταν άγγιξε τα 29.482 Big Macs νιώθει ιδιαίτερα αφοσιωμένος στο αγαπημένο του έδεσμα, αλλά και υπερήφανος που κατόρθωσε να καταρρίψει το ρεκόρ του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Gorske συνηθίζει να καταγράφει τα ρεκόρ του με ιδιαίτερη ευλάβεια στο σημειωματάριο που διατηρεί, να συλλέγει τις αποδείξεις, αλλά και το περιτύλιγμα των μπέργκερ.

«Ο κόσμος συνηθίζει να σπάει πλάκα μαζί μου, αλλά δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ αυτό», αναφέρει ο 78χρονος Αμερικανός. 

Κατά τη διάρκεια των 46 χρόνων ο Gorske έμεινε «καθαρός» από... την αγαπημένη συνήθεια για 8 ολόκληρες μέρες! Μια από αυτές ήταν την ημέρα που πέθανε η μητέρα του στις 27 Απριλίου 1988. Ο ίδιος αναφέρει σχετικά: «Είχα δώσει υπόσχεση στη μητέρα μου. Μου είχε ζητήσει να μην φάω ούτε ένα Big Mac τη μέρα που θα πέθαινε και με αυτό τον τρόπο τίμησα τη μνήμη της».

Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι ο Gorske ακολουθεί την πιο ανθυγιεινή διατροφή που θα μπορούσε, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η υγεία του είναι σε εξαιρετική κατάσταση. «Στο τελευταίο τσεκ-απ που έκανα η χοληστερίνη μου ήταν σε χαμηλά επίπεδα και η αρτηριακή μου πίεση ήταν τέλεια», σημειώνει για να πείσει και τους πιο δύσπιστους.