Ο μεγάλος αντίπαλος του Pokemon Go, της άκρως επιτυχημένης εφαρμογής, όπου οι παίκτες κυνηγούν τον Πίκατσου και άλλα κίτρινα ή μη χαριτωμένα πλάσματα, άργησε λίγο άλλα έφτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια!

Όπως αναφέρει το bbc, το «Follow JC Go!» είναι ένα παιχνίδι, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να κυνηγούν και να πιάνουν Αγίους ή βιβλικούς χαρακτήρες!

Το -ομολογουμένως πρωτότυπο- παιχνίδι είναι δημιούργημα της καθολικής ευαγγελικής οργάνωσης Fundación Ramón Pané και σχεδιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νέων 2019, μια εκδήλωση για νεαρούς καθολικούς που πραγματοποιείται στον Παναμά τον Ιανουάριο.

Όπως συνέβαινε και με το Pokemon Go, εξηγεί το bbc, το παιχνίδι χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή του smartphone για την αποτύπωση του περιβάλλοντος, και στη συνέχεια εμφανίζει τους ψηφιακούς χαρακτήρες, απλά αυτή τη φορά είναι πιο πιθανό να βρει κανείς τον Άγιο Πέτρο αντί για τον Πίκατσου!

Οι παίκτες απαντούν σε θρησκευτικές ερωτήσεις όταν «συναντούν» μια μορφή της Βίβλου ή κάποιον άγιο. Έτσι, αν για παράδειγμα πέσουν πάνω στον Μωυσή, μπορεί να τους ρωτήσει: «Εγώ είμαι αυτός που είπε: Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες;». Εάν οι παίκτες απαντήσουν σωστά, ο χαρακτήρας θα ενταχθεί στην ομάδα τους!

Οι παίκτες μπορούν επίσης να συλλέγουν νερό, φαγητό και «πνευματικότητα» ενώ το παιχνίδι προτρέπει επίσης τον χρήστη να σταματήσει και να προσευχηθεί αν περάσει από μια εκκλησία ή να πει μια προσευχή αν περάσει από ένα νοσοκομείο. Οι παίκτες μπορούν επίσης να κάνουν δωρεές μέσω της εφαρμογής.

Το «Follow JC Go!» κυκλοφόρησε στα ισπανικά στις 19 Οκτωβρίου, ενώ αναμένονται η ιταλική, αγγλική και πορτογαλική έκδοσή του τις προσεχείς εβδομάδες. Οι δημιουργοί του λένε ότι ο στόχος τους είναι να διδάξουν την καθολική πίστη στους παίκτες κάθε ηλικίας.

Παρ' όλο που η εφαρμογή δεν σχεδιάστηκε με εντολή ή επιθυμία του Βατικανού, ο Πάπας φέρεται να είναι μεγάλος φαν!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του παιχνιδιού, 43 σχεδιαστές, θεολόγοι, ειδικοί της Βίβλου και ιστορικοί της εκκλησίας εργάστηκαν 32.000 ώρες για την εφαρμογή αυτή από τον Αύγουστο του 2016. Επιπλέον, το παιχνίδι φέρεται να χρηματοδοτήθηκε με 500.000 δολάρια από χορηγίες και δωρεές ιδιωτών.