Αν ποτέ βρεθείτε στην έρημο της Ναμίμπ και από το πουθενά ακούσετε το πασίγνωστο τραγούδι «Africa» των Toto, μην ανησυχήσετε ότι τρελαθήκατε ή έχετε παραισθήσεις από τη ζέστη και τη δίψα.

O Max Siedentopf, ένας 27χρονος καλλιτέχνης από τη Ναμίμπια και φαν του συγκροτήματος των Toto, έχει τοποθετήσει μια ηχητική εγκατάσταση στην έρημο Ναμίμπ, την παλαιότερη έρημο στον κόσμο, η οποία παίζει σε λούπα το δημοφιλές τραγούδι των Toto, «Africa».

Μιλώντας στο BBC ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι το τραγούδι θα παίζει εις τον αιώνα τον άπαντα χάρη στις ηλιακές μπαταρίες της εγκατάστασης «για να συνεχίσουν οι Toto να παίζουν στην αιωνιότητα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι τo πασίγνωστο τραγούδι του 1982 έχει γίνει 4 φόρες πλατινένιο και το 2017 ήταν πιο δημοφιλές στο YouTube με πάνω από 440 εκατ. προβολές.

«Ήθελα να παίξω το κομμάτι ως τον απόλυτο φόρο τιμής και φυσικό έκθεμα «"Africa" in Africa», εξηγεί ο 27χρονος καλλιτέχνης και προσθέτει «Κάποιοι ντόπιοι το λατρεύουν και άλλοι λένε ότι μάλλον είναι η χειρότερη ηχητική εγκατάσταση που έχει γίνει ποτέ. Το θεωρώ μεγάλο κοπλιμέντο». 

Η εγκατάσταση του Siedentopf, η οποία βρίσκεται σε άγνωστο σημείο της ερήμου, αποτελείται από 6 ηχεία συνδεδεμένα με ένα Mp3 που περιέχει ένα και μοναδικό τραγούδι, το «Africa». 

«Τα περισσότερα μέρη της εγκατάστασης είναι όσο πιο ανθεκτικά γίνεται, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι αντίξοες συνθήκες στην έρημο τελικά θα το "καταβροχθίσουν". Μέχρι τότε οι οπαδοί των Toto δεν έχουν παρά να βγουν για να ανακαλύψουν το «θησαυρό» ανάμεσα  στην άμμο», καταλήγει ο  Siedentopf.