Θυμάστε τον Τζόνσι από την ταινία «Άλιεν»; Όχι δεν ήταν αυτός που βγήκε το τέρας από τον θώρακά του. Ούτε αυτός που του άνοιξε το κεφάλι το Άλιεν. Ούτε εκείνος που παλουκώθηκε από το Άλιεν. Ο Τζόνσι ήταν η γάτα του διαστημοπλοίου Νοστρόμο, ο μοναδικός επιζών της ταινίας μαζί με την Έλεν Ρίπλεϊ της Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

Στην ταινία δεν τον είδαμε πολύ, όλες οι σκηνές του περιλαμβάνονται στο ακόλουθο τρίλεπτο βίντεο:

Τώρα όμως ένα παιδικό βιβλίο έρχεται να αφηγηθεί την ιστορία από την πλευρά του Τζόνσι του γάτου! Το «Jonesy: Nine lives on the Nostromo» του Ρόρι Λούσεϊ, αποκαλύπτει τι έκανε ο γάτος όσο γύρω του το πλήρωμα του Νοστρόμο ξεκληριζόταν από το Άλιεν. Στις εικονογραφήσεις που γεμίζουν τις 80 σελίδες του δεν υπάρχουν σπλάτερ εικόνες, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει κανείς κάποια από τα γεγονότα της ταινίας. Ο συγγραφέας του, πάντως, μιλώντας στο io9, δήλωσε ότι «αν κάποιο παιδί που διαβάσει το βιβλίο θέλει να δει την ταινία, θα πρέπει να συζητήσει με τους γονείς του για το αν η στιγμή είναι κατάλληλη».

Δείτε στη συνέχεια μερικές φωτογραφίες από τις σελίδες του «Jonesy», που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τον οίκο Titan Books και το οποίο μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα ιντερνετικά βιβλιοπωλεία.