Η άγρια φύση μπορεί πολλές φορές να προσφέρει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες. Κάπως έτσι, το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που τράβηξε ένας Γάλλος φωτογράφος και που δείχνουν μια ζέβρα να κατασπαράζεται από 40 κροκόδειλους.

Ο Jean-Francois Raux, 70 ετών, από το Παρίσι, φωτογράφησε την στιγμή που το καημένο το ζώο κατασπαράχθηκε στο Masai Mara στην Κένυα της Αφρικής.

Ο 70χρονος Γάλλος δήλωσε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ίσως τριακόσιες ζέβρες διέσχιζαν τον ποταμό με ταχύτητα - κροκόδειλοι χωρισμένοι σε ομάδες που αποτελούταν από δύο ή τρεις έκαναν κάποιες απόπειρες να επιτεθούν αλλά οι ζέβρες κατάφερναν να τους ξεφύγουν πηδώντας από πάνω τους».

«Ξαφνικά δύο ή τρεις μεγάλοι κροκόδειλοι κατόρθωσαν να πιάσουν μια ζέβρα, την έσυραν στον πυθμένα του νερού και στη συνέχεια άρχισαν να την κατασπαράζουν» είπε και πρόσθεσε : «Όλα πήγαιναν πολύ γρήγορα, περισσότεροι από 40 κροκόδειλοι αγωνίζονταν για το μερίδιό τους από τη ζέβρα».

«Σε ένα σημείο το κεφάλι της ζέβρας εμφανίστηκε ανάμεσα στα κεφάλια των κροκοδείλων. Δεν υπήρχε άλλο σώμα πίσω από αυτό το κεφάλι, αλλά φαινόταν ζωντανή, με τα μάτια της να είναι ανοιχτά».

Ο Jean-Francois πρόσθεσε: «Σε περίπου δεκαπέντε λεπτά, όλα είχαν τελειώσει».