Είναι ένα ηχητικό κλιπ διάρκειας λίγων δευτερολέπτων που έγινε viral μέσα σε λίγη ώρα. Αιτία μια δισύλλαβη λέξη που ακούγεται και οι μισοί χρήστες του Διαδικτύου διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ακούνε «Γιάνι» όταν οι άλλοι μισοί ορκίζονται ότι άκουσαν «Λορέλ»!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 18χρονος Ρόλαντ Σάμπο ανάρτησε αυτήν την φαινομενικά ανώδυνη λέξη σε έναν ιστότοπο με λεξιλόγια. Ο νεαρός εξήγησε στην εφημερίδα New York Times ότι εξεπλάγη με τον πόσο διαφορετικά την άκουγαν οι άνθρωποι γύρω του και ένας φίλος του είχε την ιδέα να αναπαράγει το κλιπ στο Instagram, υπό μορφή δημοσκόπησης. 

Το κλιπ έγινε αμέσως viral και μάλιστα οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου έκαναν μια εξπρές δημοσκόπηση στο γραφείο τους στην Ουάσινγκτον: οι 17 (εκ των οποίων 8 γαλλόφωνοι) άκουσαν «Γιάνι», οι 14 (8 γαλλόφωνοι) «Λόρελ» και οι υπόλοιποι 3 κάτι ενδιάμεσο.

Η πιο ενδιαφέρουσα και αξιοπερίεργη όψη του θέματος, που έχει ήδη ξεπεράσει τα αμερικανικά σύνορα, είναι ότι οι περισσότεροι ακούν πράγματι, ξεκάθαρα, μια ανδρική φωνή να λέει «Γιάνι» ή «Λόρελ». Ελάχιστοι είναι εκείνοι που βρίσκονται κάπου στη μέση και ακούν μια μίξη των δυο λέξεων, για παράδειγμα «Γιόρελ» ή «Γιάμι».

Ακούστε κι εσείς το ηχητικό κλιπ (και τσακωθείτε με τους γύρω σας!).