Το μοντέλο του Playboy, Μαρίζα Πάπεν, που έγινε γνωστή όταν συνελήφθη επειδή πόζαρε γυμνή στο ναό του Καρνάκ στην Αίγυπτο, αυτή τη φορά αποφάσισε να ποζάρει δείχνοντας τα γεννητικά της όργανα στο εσωτερικό της Αγιά – Σοφιάς.

Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, το μοντέλο, που ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη με τον Αυστραλό φωτογράφο, Τζέσε Γουόκερ για την προώθηση της καμπάνιας του για μάρκα γυαλιών, έψαχνε την ιδανική ευκαιρία για μια φωτογραφία στο εσωτερικό του ιστορικού βυζαντινού ναού.

Η Πάπεν έχει φωτογραφηθεί γυμνή σε πλήθος αξιοθέατων ανά τον κόσμο και περιγράφει τον εαυτό της σαν «ελεύθερο πνεύμα με άγρια καρδιά».

Το μοντέλο από το Βέλγιο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με τις γυμνές εμφανίσεις της σε δημόσιους χώρους, και ιδιαίτερα από θρησκευτικές κοινότητες μετά από φωτογραφίες της μπροστά στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, που θεωρείται εξαιρετικά άγιος τόπος στον Ιουδαϊσμό.

Σύμφωνα με τη Sun, η Μαρίζα δήλωσε: «Αυτή τη φορά δεν είχαμε κανένα πλάνο, σε αντίθεση με την Αίγυπτο. Δεν είχαμε κάνει καμία προετοιμασία. Το μόνο που είχαμε ήταν η -πλούσια- φαντασία μας. Περιμέναμε πολύ ώρα στην ουρά για να μπούμε στο ναό αλλά υπήρχαν παντού κάμερες και άνδρες ασφαλείας. Τελικά περιμέναμε ένα γκρουπ και όταν ο ξεναγός άρχισε να διηγείται την ιστορία του ναού και όλοι τον πρόσεχαν, εμείς βρήκαμε ευκαιρία για τη φωτογράφιση»!