Το να βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο που αντιμετωπίζει αναταράξεις σαφώς και δεν αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν η πιλότος σας αναγκαζόταν να προσγειώσει το αεροπλάνο πλαγίως!

Οι επιβάτες και το πλήρωμα ενός αεροσκάφους της TUI πέρασαν αυτή την εξαιρετικά αξέχαστη εμπειρία όταν η πιλότος έπρεπε να κάνει το αεροπλάνο να ελιχθεί και να το προσγειώσει πλευρικά λόγω των ισχυρών ανέμων και του θυελλώδους καιρού στο αεροδρόμιο του Μπρίστολ στην Μεγάλη Βρετανία.

Το TUI Boeing 757-200 έκανε μια εξαιρετικά δραματική προσγείωση με την γυναίκα πιλότο Μπρέντα Ριεπσάμε Ουάσινκ να αναγκάζεται να εμπιστευτεί τις δεξιότητές της ώστε να εξασφαλίσει μια ασφαλή προσγείωση. Η πιλότος χρησιμοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται «crabbing to ground the plane (καβούρωμα για προσγείωση αεροπλάνου)», στην οποία η μύτη του αεροσκάφους είναι γωνιακή προς τον άνεμο μέχρι την στιγμή που αγγίζει κάτω στο έδαφος, τότε γυρίζει και γλιστράει στο διάδρομο.

Η τεχνική που διδάσκεται στους πιλότους στα αρχικά τους στάδια κατάρτισης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτελεστεί σε υψηλές ταχύτητες ανέμου.

Στο βίντεο της προσγείωσης, που τράβηξε ένας επιβάτης του αεροδρομίου και έχει γίνει viral, φαίνονται τα πτερύγια του αεροπλάνου να κάμπτονται προς τα πάνω και προς τα κάτω, καθώς τα χτυπούν ισχυρές ριπές της καταιγίδας.

Η TUI αργότερα έβγαλε μια δήλωση σημειώνοντας: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την πιλότο της TUI Airways Μπρέντα Ριεπσάμε Ουάσινκ». Είπε επίσης ότι η προσγείωση έδειξε πόσο εξειδικευμένοι και καλά εκπαιδευμένοι είναι οι πιλότοι της TUI Airways.

Η 35χρονη Ουάσινκ εντάχθηκε στην TUI το 2005 και έγινε πιλότος το 2017.