Οι διάσημοι και ακριβοί οίκοι μόδας είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο για το στυλ, την παρουσίαση, αλλά και τα σχέδια τους.   Eίναι επίσης δημοφιλείς για τα - κάποιες φορές- «προχωρημένα» σχέδια τους αλλά και για τις υπερβολικές τιμές.

Η Gucci είναι μία από αυτές τις μάρκες, η οποία είναι γνωστή για υψηλής ποιότητας δερμάτινα προϊόντα. Οι ζώνες, τα σακάκια, οι τσάντες και τα παπούτσια τους είναι ιδιαίτερα αγαπημένα για τα καινοτόμα στυλ και σχέδια που παρουσιάζουν. Αλλά πρόσφατα, όταν η ιταλική μάρκα ξεκίνησε να διαφημίζει ένα από τα παπούτσια της, η κριτική που πήρε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν ιδιαίτερα θετική.

Και ο λόγος είναι μάλλον δικαιολογημένος.

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται ο οίκος Gucci χρεώνει σχεδόν 740 ευρώ ($ 840) για ένα ζευγάρι βρώμικα πάνινα παπούτσια που η μάρκα περιγράφει ως «vintage» και «παλιάς σχολής».

Τα εμπνευσμένα από την δεκαετία του 70 πάνινα παπούτσια, τα οποία δημιουργήθηκαν στην Ιταλία και αποτελούν μέρος της συλλογής Cruise 2019, έφεραν πολλά σχόλια στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης κι όχι ιδιαίτερα θετικά.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Gucci έχει επικριθεί για την εξωφρενική τιμή και το σχεδιασμό της. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε έντονη κριτική στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για την πώληση ενός πλεκτού που κατηγορήθηκε πως άφηνε υπονοούμενα φυλετικών διακρίσεων.

Το μπλουζάκι που κόστιζε 790 ευρώ, έμοιαζε με ένα μαύρο πρόσωπο και ο δημιουργικός διευθυντής της Gucci, Alessandro Michele δήλωσε ότι ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το «ρατσιστικό» ρούχο, το οποίο αποσύρθηκε.