Χιλιάδες παντρεμένα ζευγάρια υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία, αφαιρώντας έτσι από την συγκεκριμένη ημερομηνία μεγάλο με΄ρος του... ρομαντισμού που την περιβάλει.

Παρόλο που δεν συνδέονται παραδοσιακά με τη ρομαντική γιορτή, οι δικηγόροι και οι νομικές υπηρεσίες είδαν τη μεγαλύτερη εμπορική αύξηση στις 14 Φεβρουαρίου του 2018 σε ένα δίκτυο 70.000 επιχειρήσεων.

Το Paymentsense - το οποίο καταγράφει τα στοιχεία – στη Μεγάλη Βρετανία δήλωσε ότι ο τομέας σημείωσε αύξηση 549% την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σε σύγκριση με τον μέσο ετήσιο όρο, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάποια ζευγάρια το είδαν σαν... ευκαιρία για να ξεκινήσουν διαδικασίες διαχωρισμού.

Η άνθηση της δουλειάς των ανθοπωλείων ήταν στις 13 Φεβρουαρίου, με όγκος πωλήσεων πέντε φορές μεγαλύτερο από τον ετήσιο μέσο όρο.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν η δεύτερη πιο σημαντική στιγμή του έτους για τους ανθοπώλες, πίσω από το Σαββατοκύριακο της Γιορτής της Μητέρας, στο οποίο είδαν αύξηση πωλήσεων 765% έναντι του μέσου όρου το 2018.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου το 2018 ήταν το μπόουλινγκ, το οποίο κέρδισε αύξηση 191% στις πωλήσεις, ο κινηματογράφος (154%), τα τουριστικά αξιοθέατα και οι εκθέσεις (122%).

Εκπρόσωπος, του Paymentsense, δήλωσε: «Είμασταν έκπληκτοι όταν διαπιστώσαμε ότι οι νομικές εταιρείες πέτυχαν το καλύτερο ποσοστό αύξησης των πωλήσεων την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το περασμένο έτος - ακόμη περισσότερο κι από τους ανθοπώλες.

Θα παρακολουθούμε προσεκτικά τις επόμενες ημέρες για να δούμε αν η τάση αυτή επαναλαμβάνεται».