Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις όσον αφορά την επίτευξη μηνιαίων, τριμηνιαίων και ετήσιων στόχων.

Όταν αποτύχουν να επιτύχουν τους στόχους τους, χάνουν είτε την εύνοια του αφεντικού, είτε ένα μπόνους που θα τους δίνονταν. Σε μερικές περιπτώσεις, το αφεντικό τους μπορεί και να τους επιπλήξει. Μέχρι εκεί γνωστά, λογικά και κατανοητά.

Μια κινέζικη εταιρεία όμως το πήγε πολύ παρακάτω κι ανάγκασε τους υπαλλήλους που δεν έπιασαν τους στόχους που είχαν, να συρθούν στο δρόμο με τα γόνατα!

Ένα βίντεο που έχει γίνει viral στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνει εργαζόμενους της εταιρείας που προχωρούν στο δρόμο με χέρια και γόνατα. Σύμφωνα με αναφορές, η δραστηριότητα ήταν μια τιμωρία για την μη εκπλήρωση των στόχων τους για το τέλος του έτους.

Στο βίντεο, οι εργαζόμενοι φαίνονται να σέρνονται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ενώ τους οδηγεί κάποιος που κρατάει μια σημαία της εταιρείας, ενώ οι πεζοί τους παρακολουθούν με σοκ και δέος.

Τον σοκαριστικό αυτό εξευτελισμό των εργαζομένων σταμάτησε η αστυνομία μετά από λίγα λεπτά, αλλά τα βίντεο και οι φωτογραφίες είχαν ήδη γίνει viral σε Facebook, Twitter και YouTube.

Πολλοί εξέφρασαν την οργή τους για τη συμπεριφορά της εταιρείας ενώ κάποιοι δήλωσαν ακόμη ότι η εταιρεία πρέπει να κλείσει μόνιμα.

Ένας χρήστης έγραψε: «Ταπεινωτικό, φρικτό. Είναι δύσκολο να βλέπουμε τι πρέπει ακόμα να υποφέρουν οι άνθρωποι για να φέρουν ψωμί στις οικογένειες τους.»

«Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια εργαζομένων στην Κίνα, φαίνεται. Με την ταπεινότητα των εργαζομένων, η εταιρεία χαλάει τη δική της εικόνα σε παγκόσμια κλίμακα. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούμε να περιμένουμε καλά πράγματα από την Κίνα», έγραψε ένας άλλος.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει στην Κίνα, αφού την πρακτική αυτή της «τιμωρίας» έχουν ακολουθήσει κι άλλες εταιρείες στο παρελθόν.