Αν νομίζετε ότι οι μάγοι και οι μάγισσες τη βγάζουν μόνο με τη… βουτυρόμπυρα της Μαντάμ Ροζμέρτα κάνετε λάθος. Μια γεύση από τις μπύρες που (θα μπορούσαν να) κυκλοφορούν στον κόσμο που γέννησε η φαντασία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δίνει το Harry Potter Inspired Beer Festival (η λέξη «εμπνευσμένο» στη μέση έχει μπει πιθανότατα για να μη ζητήσει τα ρέστα η συγγραφέας) που περιοδεύει αυτόν τον καιρό σε πόλεις των ΗΠΑ.

Στο σχετικό facebook event που έχει δημιουργηθεί για την επόμενη στάση στο Πόρτλαντ στις 15 Φεβρουαρίου, διαβάζουμε ότι ο χώρος εκδηλώσεων Castaway θα μεταμορφωθεί στη Μεγάλη Αίθουσα του Χόγκουαρτς, τη Διαγώνιο Αλέα και στην παμπ Ραγισμένο Τσουκάλι. Θα προσφέρονται «πάνω από 20 χειμωνιάτικες, κολοκυθένιες και εορταστικές μπύρες που περιλαμβάνουν τις Snape’s Lair of Secret Cider Potions και Adult Butter Beer».

Θα υπάρχει επίσης φαγητό, ευκαιρία για φωτογραφίες με τον Χάγκριντ και άλλους χαρακτήρες, καθώς και μουσική από τον DJ Dumbledore και το συγκρότημα Slytherin Sisters. Δείτε στη συνέχεια μερικές φωτογραφίες από προηγούμενο event.