Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφτηκε τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών και συγκεκριμένα στα 180 μέτρα εντός του συριακού εδάφους, από την Τουρκία. Εκεί, ο Ακάρ συνομίλησε με στρατιώτες οι οποίοι στη συνέχεια… πάγωσαν από την έκπληξη που τους επεφύλασσε.

Ο Ακάρ, αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο τον Ερντογάν, του οποίου την επαφή έχει αποθηκεύσει στο κινητό ως «προεδράρα», σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Ο Τούρκους πρόεδρος ευχήθηκε για τη νέα χρονιά στους στρατιώτες σε ανοιχτή ακρόαση.

Ο Ερντογάν μίλησε για τη σημασία του τάφου του Σαχ επισημαίνοντας πως «πλέον ζούμε σε μια πολύ διαφορετική εποχή» και συνεχάρη τα μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.

«Αξιότιμοι εκπρόσωποι των Ένοπλων Δυνάμεων μας. Συμπολεμιστές μου από τον ανώτερο έως τον κατώτερο βαθμό. Όλοι ξέρετε πόσο σημαντικό είναι το σημείο που βρίσκεστε. Γράψατε ιστορία στην Αφρίν, και θεού θέλοντος θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα», είπε ο Ερντογάν.

Ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ βρισκόταν στις όχθες του Ευφράτη, στο κάστρο Qal'at Ja'bar, στη Ράκα. Το 2015 ο τάφος μετακινήθηκε λόγω του συριακού εμφυλίου. Για τον σκοπό αυτό διενεργήθηκε νυχτερινή εισβολή τουρκικών στρατευμάτων σε συριακό έδαφος. Οι δυνάμεις του ISIS δεν ενεπλάκησαν στη μεταφορά και ο τάφος μεταφέρθηκε σε περιοχή που ελέγχουν οι τουρκικές δυνάμεις. Το καθεστώς της Δαμασκού δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει τουρκική δικαιοδοσία στην περιοχή.