Αυτός ο επαρχιακός δρόμος στην Κίνα μπορεί να είναι κατάλληλος για τους φίλους της περιπέτειας αφού διαθέτει 68 στροφές φουρκέτας. Ωστόσο, αν κάποιος πάσχει από ναυτία στο αυτοκίνητο, θα ήταν καλή ιδέα να μείνει μακριά από αυτόν τον δρόμο που εκτείνεται για πάνω από 6,3 χιλιόμετρα.

Βρίσκεται στο νομό Γιλιάνγκ στην επαρχία Γιουνάν και κατασκευάστηκε το 1995 για να συνδέσει δύο χωριά - Jinxing και Jinganshao. Σύμφωνα με το Xinhua News, έχει ονομαστεί τώρα ένα «θαύμα στην παγκόσμια ιστορία των κατασκευών».

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται τρομακτικός ακόμη και για έμπειρους οδηγούς, ο δρόμος έχει κάνει τη ζωή εύκολη για τους κατοίκους γύρω από το χωριό.

«Μετά το άνοιγμα του δρόμου, δεν χρειαζόταν πλέον να μεταφέρουμε τα αγαθά μας στους ώμους μας, όταν θέλαμε να πάμε σε κάποια αγορά κάτω από το βουνό», δήλωσε στο Xinhua News ένας από τους κατοίκους, που έχει επωφεληθεί από το δρόμο.

Με τις 68 στροφές της φουρκέτας, ο δρόμος έχει γίνει πλέον ένα τουριστικό hotspot και αρκετοί επισκέπτονται το δρόμο μόνο για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Ωστόσο, το σχήμα του δρόμου δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της περιοχής. Η επαρχία Γιουνάν είναι 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι δημοφιλής στην Κίνα για το θεαματικό οδικό δίκτυο γενικότερα.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2017, το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της επαρχίας έφτασε σε συνολική απόσταση 2,42.500 χιλιομέτρων, καθιστώντας το το 5ο μεγαλύτερο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στην Κίνα.