Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία είδηση των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Πάτρας, σύμφωνα με την οποία ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ο οποίος βρίσκεται στο Ιράν, σώθηκε κυριολεκτικά στο... παραπέντε, καθώς καθυστέρησε να φτάσει στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να χάσει τη μοιραία πτήση που στοίχισε τη ζωή σε 66 ανθρώπους. 

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, αλλά και αναγνώστες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Άκης Τσελέντης επρόκειτο να ταξιδέψει με το επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα το οποίο συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν. Αργότυερα μάλιστα την είδηση επιβεβαίωσε κι ο ίδιος.

Είχα προγραμματίσει να μεταβώ στην Yasssiz με την συγκεκριμένη πτήση ή την επόμενη, όποια προλάβαινα. Λόγω τεράστιας κυκλοφορίας στην Τεχεράνη καθυστέρησα και δεν πήρα τη συγκεκριμένη πτήση. Θα επιστρέψω σε μια εβδομάδα» ανέφερε.

Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης).