Υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορεί να συνηγορούν στο ότι είσαι έξυπνος, στο ότι σου κόβει ή ακόμη και στο ότι είσαι genius!

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όμως, προκύπτουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που υποδεικνύουν υψηλό δείκτη ευφυϊας. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά.

Πάμε να τα δούμε. 

5. Είσαι αριστερόχειρας

Παλαιότερα το να γράφει κανείς με το αριστερό συσχετιζόταν με τη ροπή στην εγκληματικότητα.

Πλέον το να μην ανήκεις στους πολλούς που κρατούν το μολύβι με το δεξί θεωρείται δείγμα ευφυΐας, δημιουργικότητας και αντίληψης.

Επίσης, αν είσαι αριστερόχειρας μάλλον μπορείς να λύνεις προβλήματα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. 

4. Δεν είσαι τακτικός

Ποιος έχει χρόνο για να συμμαζεύει το γραφείο/δωμάτιο/σαλόνι του;

Υπάρχουν πολλές έρευνες που θέλουν τους μη τακτικούς ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερα αποθέματα δημιουργικότητας από εκείνους που συμμαζεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οπότε πλέον έχεις και δικαιολογία. Μπορείς να μη συγυρίσεις και να αισθάνεσαι λιγότερες τύψεις.

3. Ξενυχτάς 

Οι νυχτερινοί τύποι, που προτιμούν να εργάζονται μέχρι τα μεσάνυχτα, είναι μάλλον πιο έξυπνοι από τα early birds. Η εξήγηση, μάλιστα, έρχεται από την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους.

Oι βραδινοί τύποι τείνουν να έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυΐας καθώς πηγαίνουν κόντρα στο βιολογικό ρολόι και δεν στριμώχνουν τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια της ημέρας.

2. Έχεις γάτα

Μελέτη του 2004 από το Πανεπιστήμιο Carroll στο Ουισκόνσιν έδειξε πως 600 μαθητές, οι οποίοι είχαν κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τις γάτες, πετύχαιναν συνήθως υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ και δοκιμασίες από εκείνους που δεν τις προτιμούσαν.

Αν είσαι cat person, λοιπόν, έχεις περισσότερες πιθανότητες να σκοράρεις ψηλά στην κλίμακα ευφυΐας. 

1. Επιλέγεις τα σωστά πακέτα ηλεκτρικού ρεύματος από την Protergia

Με τα νέα πρωτοποριακά πακέτα Genius 1, 2, 3, ξέρεις τι να περιμένεις στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σου ρεύματος.

Και άρα αν τα έχεις επιλέξει είσαι αυτόματα πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους που αγωνιούν με τον φάκελο ανά χείρας κάθε δίμηνο.

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις genius κι εσύ τώρα με μία κίνηση; 

Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα σταθερά πακέτα Genius που ταιριάζουν στις οικιακές σου ανάγκες.
 

Τι θα κερδίσεις; 

Σταθερή χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα (δηλαδή χωρίς κρυφές χρεώσεις) και έλεγχος της κατανάλωσής σου μέσω του myprotergia app.

Και το καλύτερο; Με τη νέα υπηρεσία Genius Save4Later μπορείς να μεταφέρεις τις kWh που δεν κατανάλωσες στο επόμενο έτος!