Από τις πλέον αγαπημένες ξένες τηλεοπτικές εκπομπές είναι το Mythbusters (Μύθος ή Πραγματικότητα στα ελληνικά).

Για να καταρριφθεί ο μύθος ωστόσο πως τα τυχερά παιχνίδια είναι στημένα, δεν χρειάζονται οι Άνταμ Σάβατζ και Τζέιμι Χάινεμα και οι επιστημονικές τους μέθοδοι.

Αρκεί ο άμεσος και επικοινωνιακός τρόπος του Θοδωρή Αναγνωστόπουλου, που εξηγεί με απλό τρόπο μέσα από τρία video την έννοια των πιθανοτήτων σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας, όπως στα τυχερά παιχνίδια!

Μέσα από την σειρά video «Τα Απίθανα – Πιθανά: Οι πιθανότητες στην ζωή μας» ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος αναλύει με τον πλέον κατανοητό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο τον ρόλο που έχουν οι επιλογές στη λήψη μιας απόφασης τόσο στον άνθρωπο όσο και στο ζωικό βασίλειο!

Για αρχή πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την στατιστική από την πιθανοθεωρία!

Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να τα μπερδεύουμε, κάτι που μας οδηγεί σε παράλογες επιλογές, τις οποίες δεν καταλαβαίνουμε πως κάνουμε.

Η βασική τους διαφορά είναι πως η στατιστική μαντεύει το μέλλον με βάση το τι έχει συμβεί στο παρελθόν, την ώρα που η πιθανοθεωρία το κάνει με βάση τις εναλλακτικές που υπάρχουν.

Στην συνέχεια αξίζει να παρατηρήσουμε πόσο σημαντική είναι η πιθανοθεωρία για ολόκληρο το οικοσύστημα!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ολόκληρο το ζωικό βασίλειο συνεχίζει να ζει σε αρμονία, χάρη στις πιθανότητες, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στη φύση!

Το παράδειγμα με τις γαζέλες και τα δελφίνια, που παραθέτει στο δεύτερο video o Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Στο τρίτο και τελευταίο video επιστημονικό video της σειράς «Τα Απίθανα – Πιθανά: Οι πιθανότητες στη ζωή μας», φτάνει και η στιγμή της κατάρριψης του μύθου για τα στημένα τυχερά παιχνίδια.

Όπως για παράδειγμα αυτό που θέλει τα τζακ ποτ να γίνονται επίτηδες για να συνεχίζουμε να παίζουμε!

Καλοί οι μύθοι, καλύτερη η πραγματικότητα όμως!