Μόλις... 1.200 ξυλομπογιές και 500 δολάρια χρειάστηκε ο ευρηματικός σχεδιαστής Flymaster, ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο Burls Art, για να δημιουργήσει μια πρωτότυπη και πολύχρωμη Fender Stratocaster ηλεκτρική κιθάρα.

«Έβλεπα στο διαδίκτυο ανθρώπους να φτιάχνουν μπολ από ξυλομπογιές και σκεφτόμουν ότι ήταν πραγματικά έξυπνο, εγώ όμως ήθελα να κάνω κάτι περισσότερο πρωτότυπο και διασκεδαστικό από ένα απλό μπολ. Αποφάσισα να φτιάξω μια ηλεκτρική κιθάρα τύπου Fender Stratocaster και προς μεγάλη μου έκπληξη δεν ήταν τόσο δύσκολο όσο φανταζόμουν», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Burls Art χρησιμοποίησε 1.200 ξυλομπογιές, τύπου Crayola, αγοράζοντας από το ίντερνετ τα πιο φτηνά χρωματιστά μολύβια που υπήρχαν και ξοδεύοντας συνολικά 500 δολάρια, καθώς είχε ήδη τον υπόλοιπο εξοπλισμό που απαιτούσε η διαδικασία.

Η δημιουργία της κιθάρας του πήρε 4-5 εβδομάδες περίπου, δουλεύοντας μερικές ώρες καθημερινά: «μου πήρε αρκετό καιρό, αλλά είχε την πλάκα του. Νομίζω ότι αν το ξαναέκανα τώρα, θα την έφτιαχνα πιο γρήγορα, γιατί τώρα ξέρω τη διαδικασία, έτσι μερικά πράγματα θα τα έκανα με διαφορετικό τρόπο».