Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο του προέδρου της Βενεζουέλα, Νίκολας Μαδούρο, στο οποίο δειπνεί με rib-eye των 100 δολαρίων και πούρα στην Κίνα.

Ο  πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιας χώρας που ζει πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση τον τελευταίο χρόνο απόλαυσε τα φημισμένα steaks των εστιατορίων Nusret Gökçe’s Nusr-Et και καπνιστά πούρα που προσφέρονται σε εκλεκτούς πελάτες.

Ο Μαδούρο έκανε στάση στην Τουρκία στην επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Κίνα όπου ήρθε σε επαφές με αξιωματούχους προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα για τη χώρα του που βυθίζεται σε πρωτοφανή πληθωρισμό.

Τις φωτογραφίες από το δείπνο ανάρτησε στο Twitter ο ίδιος ο ιδιοκτήτης των εστιατορίων Nusret, στις οποίες ο Μαδούρο φαίνεται να κάθεται δίπλα στη σύζυγό του Σίλια Φλόρες καπνίζοντας ένα πούρο και φορώντας ένα t-shirt με τον Nusret, ο οποίος είναι διεθνώς γνωστός για τον τρόπο που παρασκευάζει, ψήνει και σερβίρει το κρέας.

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν τρομερή αίσθηση, καθώς ο λαός της Βενεζουέλας δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τα είδη πρώτης ανάγκης λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 87% των νοικοκυριών ζουν στη φτώχεια, ενώ το 64% των Βενεζουελανών έχασαν κατά μέσο 11,4 κιλά τον τελευταίο χρόνο.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Nusret έσβησε τα επίμαχα βίντεο από τον λογαριασμό του από τον λογαριασμό του που αριθμεί 16 εκατ. χρήστες.