Αν και οι γυναίκες εξακολουθούν σε πολλά ζητήματα να μην θεωρούνται ισότιμες με τους άνδρες σε όλο τον κόσμο, το 2018 εξακολουθεί να είναι ίσως η καλύτερη χρονιά στην ιστορία για τις γυναίκες στο δυτικό κόσμο. Μπορούνε να ψηφίσουν, μπορούν να εργαστούν σε οποιαδήποτε βιομηχανία θέλουν, μπορούν να επιλέξουν αν θα έχουν παιδιά και - συνολικά - μπορούν να έχουν τον έλεγχο της δικής τους αυτονομίας.

Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι.

Οι γυναίκες παλιότερα αναμενόταν να βασίζονται στους άνδρες μόλις έφθασαν στην ενηλικίωση. Και οι άνδρες, με τη σειρά τους, ανατράφηκαν για να πιστεύουν ότι οι γυναίκες ήταν κατώτερες από αυτούς και ότι οι μελλοντικές τους σύζυγοι θα πρέπει να τους υπακούν.

Όπως όσο τρελό κι αν ακούγεται, αυτές οι έννοιες παραμένουν ακόμα ζωντανές στη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων - και ένα άρθρο 60 ετών που ξαναήρθε στην επικαιρότητα το αποδεικνύει.

«Αγόρασα ένα περιοδικό McCall από το 1958, επειδή το εξώφυλλο δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: 129 τρόποι να αποκτήσεις έναν άνδρα” και δεν απογοήτευσε», γράφει ο Kim Marx-Kuczynski, ο οποίος μοιράστηκε φωτογραφίες του άρθρου στο Facebook. «Ολόκληρος ο κατάλογος είναι γεμάτος με WTF προτάσεις αλλά το προσωπικό μου αγαπημένο (# 40) με κάνει να πεθαίνω στα γέλια από τότε που το διάβασα πριν από τρεις μέρες»

Το άρθρο ανοίγει με τις γραμμές: «Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα υπάρχουν 16 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των δεκαεπτά που δεν είναι παντρεμένες. Πιθανώς, η συντριπτική τους πλειοψηφία θα ήθελε να είναι, και στη συνέχεια συνεχίζει να παρουσιάζει τις 129 καυτές συμβουλές για να πιάσει μια γυναίκα έναν άνδρα. Ο κατάλογος χωρίζεται σε διάφορα τμήματα: «Πού να τον βρείτε», «Πώς να τον ενημερώσετε ότι είστε εκεί», «Πώς να φανείτε καλή σε αυτόν», «Πώς να τον αποκτήσετε» και, τέλος, «τρελές ιδέες».

Η αγαπημένη συμβουλή του Kim: «Σταθείτε σε μια γωνία και βγάλτε μια κραυγή», είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες - αλλά υπάρχουν και άλλες «Διαβάστε τις νεκρολογίες για να βρείτε τους κατάλληλους χήρους», «Χαθείτε σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια» ή «Στείλτε στη μητέρα του μια κάρτα γενεθλίων».