Εδώ και δυο δεκαετίες το Google έχει καθιερωθεί ως η νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως. Μάλιστα, πλέον έχει γίνει τόσο απαραίτητη στην καθημερινή μας ζωή, που όλοι μας σχεδόν αναρωτιόμαστε πώς τα βγάζαμε πέρα χωρίς αυτή τα προηγούμενα χρόνια.

Η ταχύτητα και η ακρίβεια -τις περισσότερες φορές- είναι δυο από τα βασικά στοιχεία που έχουν δώσει στη μηχανή αναζήτησης της Google την πρωτοκαθεδρία στον αχανές κόσμο του διαδικτύου.

Το ίδιο όμως δεν ισχύει για το αντίπαλο δέος της, και λιγότερο δημφιλές, Bing της Microsoft, το οποίο αρκετές φορές μας αφήνει άφωνους με τα άστοχα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζει στην οθόνη μας όταν αποφασίσουμε για κάποιο λόγο να το συμβουλευτούμε.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα παρατηρήθηκε πριν από 7 χρόνια, όταν ένας χρήστης δοκίμασε να αναζητήσει σε Google και Bing τρόπους αυτοκτονίας, με τα αποτελέσματα να προκαλούν κάτι παραπάνω από (δυσάρεστη) έκπληξη.

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη της Google σήμανε αμέσως συναγερμό και εμφάνισε τηλέφωνα και τρόπους επικοινωνίας όπου μπορεί να ζητήσει κανείς βοήθεια από ειδικούς, το Bing, επέλεξε να βοηθήσει το χρήστη να πραγματοποιήσει το απονενοημένο διάβημα, παρουσιάζοντας του σχετικούς τρόπους αυτοκτονίας!

Με αφορμή το σοβαρό -κατά τα άλλα- παράδειγμα που πρέπει να βάλει σε σκέψη τη Microsoft, αρκετοί χρήστες του ίντερνετ βρήκαν την ευκαιρία να τρολάρουν το Bing με ξεκαρδιστικά ομολογουμένως memes. Από τα 20 που συγκέντρωσε το Bored Panda, σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί.