Η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ για να προχωρήσει στο επενδυτικό της σχέδιο, στο νησάκι Σκορπιός. Το σχέδιο του ιδιοκτήτη του νησιού Ντίμτρι Ριμπολόβλεφ προβλέπει την κατασκευή 20 με 22 πολυτελών κατοικιών, οι οποίες θα έχουν γύρω τους και τις αντίστοιχου επιπέδου εγκαταστάσεις. Η επένδυση αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ.

 Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου ενέκρινε «επενδυτικό σχέδιο ήπιας ανάπτυξης, τουριστικών υποδομών VIP Club για την προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου στη νήσο Σκορπιό της εταιρείας ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε., ύψους 120.000.000».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

 Η εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε. δημιουργήθηκε από τον Ριμπολόβλεφ και είναι αυτή στην οποία ανήκει το νησί. 

Ο Ρώσος μεγιστάνας είχε αγοράσει το νησάκι πριν από πέντε χρόνια από την Αθηνά Ωνάση για να το χαρίσει στην κόρη του Εκατερίνα ως δώρο γενεθλίων.