Ένας Αφγανός τραγουδιστής έχει γίνει viral στο διαδίκτυο για την ασυνήθιστη ομοιότητά του με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. Ο 29χρονος τραγουδιστής, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν γνωστός ως Abdul Salam Maftoon από φίλους, μέλη της οικογένειας και μερικούς θαυμαστές, έχει ονομαστεί ως «Ο χαμένος δίδυμος αδελφός του Τζάστιν Τριντό».

Τώρα ελπίζει ότι ο νέος του ρόλος ως ο σωσίας του Τριντό θα τον κάνει δημοφιλή στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες.

Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι ο Maftoon δεν είχε ακούσει ποτέ τον πρωθυπουργό του Καναδά έως ότου συμμετείχε σε ένα τηλεοπτικό ταλέντο στο Αφγανιστάν, όπως ανέφερε η Βρετανική Telegraph.

Οι κριτές στην επίδειξη ήταν εκείνοι που επεσήμαναν την ομοιότητα.

Ο Maftoon έχει μπει στο τελικό της τηλεοπτικής εκπομπής που θεωρείται ότι είναι το αφγανικό ισοδύναμο του X-Factor. Ελπίζει ότι η ομοιότητά του με την Τριντό θα τον βοηθήσει να κερδίσει τον διαγωνισμό.

«Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει το όνομά μου και τώρα απλώς με αποκαλούν» Τζάστιν Τριντό λέει. «Δεν ήξερα τίποτα για εκείνον μέχρι να δω τις φωτογραφίες στα social media», δήλωσε ο Maftoon στο AFP.

Η ομοιότητά του με τον Τριντό σημειώθηκε για πρώτη φορά από τον δημοφιλή Καναδό μουσικό Qais Ulfat, έναν από τους κριτές της παράστασης.

«Μοιάζει με τον πρωθυπουργό μου. Η φωνή του είναι πολύ ικανοποιητική. Έχει εκείνη τη φωνητική ικανότητα που είναι Θείο δώρο. Αυτός ο τύπος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Τζάστιν Μπίμπερ», δήλωσε ο Ulfat στο πρακτορείο.

Ο Maftoon θέλει να εξασφαλίσει τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του αν κερδίσει τον διαγωνισμό.

«Θέλω να τον συναντήσω αν θέλει, επειδή είναι παγκόσμια προσωπικότητα και είμαι φτωχός άνθρωπος από ένα απομακρυσμένο τμήμα του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Maftoon στο AFP, σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να γνωρίσει κάποτε τον Τριντό.