Κουνούπια ένα τεράστιο πρόβλημα και ιδιαίτερα ενοχλητικό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Πώς μπορούμε όμως να τ' αντιμετωπίσουμε; Ακολουθούν εφτά απλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα τσιμπήματα.

1.Περιορισμός των λιμναζόντων νερών

Ο λόγος που τα κουνούπια μας τσιμπάνε σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι το γεγονός ότι αναπαράγονται. Τα περισσότερα είδη έχουν έναν πολύ μικρό κύκλο ζωής και δεν φεύγουν από το μέρος γέννησης τους. Επίσης τα θηλυκά κουνούπια γεννούν περίπου 100 αυγά κάθε φορά και πάντα επωάζουν τ' αυγά τους σε λιμνάζοντα ύδατα, οπότε όσο λιγότερα νερά υπάρχουν, τόσο μικρότερος είναι και ο πληθυσμός τους.

Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί για να σταματήσει αυτός ο κύκλος, θα μειώσει τον πληθυσμό γύρω από τα σπίτια μας. Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μαζέψετε το νερό της βροχής που πιθανόν να βρίσκεται κάτω από αντικείμενα εξωτερικών χώρων όπως καρέκλες, ντουλάπες κτλ.

2.Αποφεύγετε να βρίσκεστε έξω το σούρουπο και την αυγή

Υπάρχουν ώρες αιχμής και για τα κουνούπια. Αυτές είναι κατά το σούρουπο και την αυγή. Μειώνετε τις πιθανότητες να δεχτείτε κάποιο τσίμπημα, εάν δεν βγαίνετε από το σπίτι αυτές τις ώρες.

3.Να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα

Τα κουνούπια δεν διαθέτουν καλή όραση, οπότε θα μπορούν να σας βλέπουν καλύτερα εάν φοράτε σκουρόχρωμα. Τ' αποφεύγετε αν φοράτε λεπτά και ανοιχτόχρωμα ρούχα και αν γίνεται και με μακριά μανίκια. 

4.Προτιμήστε φωτεινά μέρη

Στα κουνούπια δεν αρέσει να βρίσκονται στον ήλιο. Άρα τα αποφεύγετε εάν δεν είστε σε δροσερά, σκιερά μέρη και ειδικά όπου έχει υγρασία.

5.Χαλαρώστε

Τα κουνούπια μας εντοπίζουν γιατί έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα. Εάν είστε σε θέση να μείνετε έξω και ν' αναπνέετε όσο το δυνατόν λιγότερο, τότε θα σας τσιμπήσουν ακόμα λιγότερο. Ένας άλλος τρόπος είναι να χαλαρώσετε, έτσι δεν θα αναπνέετε μ' ένταση και δυνατά και τα κουνούπια θα δυσκολευτούν περισσότερο να σας βρουν. Εάν θέλετε να αθληθείτε να ξέρετε ότι δεν θα γίνεται αντιληπτοί εάν κάνετε άσκηση, η οποία περιλαμβάνει κίνηση από κάποιο σημείο σε κάποιο άλλο, όπως το τρέξιμο ή το γρήγορο περπάτημα.

6.Κάντε ένα δροσερό ή χλιαρό μπάνιο

Επίσης τα κουνούπια έλκονται από τον ιδρώτα και τη θερμοκρασία του σώματος. Γι' αυτό το λόγο τα κουνούπια τσιμπάνε κάποιους ανθρώπους περισσότερο από άλλους. Μπορείτε να τ' αποφύγετε αν μένετε όσο πιο καθαροί και δροσεροί μπορείτε.

7.Βάλτε ανεμιστήρες

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα κουνούπια σπανίως σας τσιμπάνε όταν έχει αέρα; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν ιδιαίτερη δύναμη στα φτερά τους. Οπότε όταν μπορείτε βρείτε ένα σημείο που να φυσάει ή δημιουργείστε ένα τεχνητό, όπως γίνεται με τη χρήση ενός ανεμιστήρα και θα είστε πιο δροσερά και θα αποφύγετε τα τσιμπήματα.

Πηγή: inc.com