Κάθε Νοέμβρη άντρες σε όλο τον κόσμο αφήνουν μουστάκι ακολουθώντας το διεθνές κίνημα που λέγεται Movember (November+moustache). Για ποιο, όμως, λόγο γίνεται αυτό; 

Το Movember δεν αποτελεί απλώς μια ετήσια φθινοπωρινή τάση, κατά την οποία οι άντρες αφήνουν τόσο μακριά τα μουστάκια τους σε βαθμό που να τσιγκελώνουν. Αποτελεί ένα κίνημα το οποίο έχει ως σκοπό την διεθνή ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας που αφορούν τον άντρα, όπως ο καρκίνος του προστάτη.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε την παρακάτω λίστα με σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την υγεία του προστάτη:

-Ο Νοέμβριος αποτελεί τον μήνα για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του προστάτη.

-Ο προστάτης είναι ένας αδένας που μοιάζει με κάστανο και βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη. Παίζει ρόλο τόσο στο ανδρικό αναπαραγωγικό όσο και στο ουροποιητικού σύστημα.

-Η βασική λειτουργία του προστάτη είναι να ελευθερώνει μέσα στην ουρήθρα το προστατικό υγρό, ένα από τα συστατικά του σπέρματος, το οποίο χρησιμεύει στην μεταφορά και θρέψη των σπερματοζωαρίων. Επιπλέον, ο προστάτης παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της ροής των ούρων αλλά και στη στυτική λειτουργία. 

-Ο προστάτης μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ποιότητα ζωής του κάθε άνδρα. Διαταραχές και ενοχλήσεις μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο, είναι απαραίτητο να γίνει η παρέμβαση το συντομότερο δυνατό.

-Η πρόληψη και η στήριξή του οργανισμού μας πρέπει να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο. Το Prostyron περιέχει σερενόα, πράσινο τσάι, κράνμπερι και γίγαρτα σταφυλιού, τα οποία βοηθούν στην υγεία του προστάτη και του ουροποιητικού συστήματος.

-Οι διαταραχές του προστάτη μπορούν να εμφανιστούν με διάφορους τρόπους όπως η έντονη ανάγκη για ούρηση ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

-Το να πίνεις 1,5 – 2 λίτρα νερό την ημέρα, να γυμνάζεσαι και να αποφεύγεις τα καυτερά, τα οστρακοειδή και τα οινοπνευματώδη αποτελούν τρεις πολύ καλούς τρόπους για να προστατεύσεις την υγεία του προστάτη σου.

Για όλα τα παραπάνω μην ξεχάσεις να αφήσεις μουστάκι αυτό τον μήνα και να κάνεις το καλύτερο δυνατό για την υγεία του προστάτη σου.