Συγκεκριμένα σύμφωνα με το larissanet.gr, οι αγρότες που διαδήλωναν έξω από το συνέδριο επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Μάκη Βορίδη.

Κατά την είσοδό του στον χώρο του συνεδρίου τον υποδέχθηκαν με συνθήματα, ενώ λίγο αργότερα στο προθάλαμο αφού είχαν σύντομη συνομιλία με τον υπουργό προκειμένου ν' ακουστούν τα αιτήματα τους, ζήτησαν εκπρόσωπός τους να μιλήσει από το βήμα του συνεδρίου, κάτι που τελικά έγινε αποδεκτό.

Οι αγρότες μπήκαν στο συνέδριο και σήκωσαν πανό. Στο βήμα ενώπιον του υπουργού που καθόταν δίπλα του μίλησε ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας εκπροσωπώντας τους διαμαρτυρόμενους αγρότες.

Ο κύριος Τζέλας κατηγόρησε τον κύριο Βορίδη ότι δεν δέχεται τον διάλογο για μια σειρά από ζητήματα και κρύβεται, καθώς δεν τους έχει απαντήσει στις φορές που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Όπως δήλωσε:

«Αποφασίσαμε και σήμερα απροσκάλεστοι να έρθουμε εδώ χωρίς να δημιουργήσουμε φασαρίες. Διεκδικούμε όμως την επιβίωση μας και την αξιοπρέπεια μας. Το 80% των αγροτών αδυνατεί να επιβιώσει», ενώ έθεσε και τα ζητήματα για τα οποία διαμαρτύρονται οι αγρότες και απάντησε στον υπουργό για τις κατηγορίες ότι πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε λίγο αργότερα ότι δεν μπορεί να κάνει προσχηματικό διάλογο με κάποιους που διατυπώνουν μανιφέστο. Μάλιστα επανέλαβε ότι πρόκειται για αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε ότι κάνω διάλογο με όλους, εξαντλητικό. Αλλά διάλογο ο οποίος δεν είναι στα αλήθεια διάλογος, αλλά είναι αναγνώσεις μανιφέστου. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να κάνω, θέλω να είμαι ειλικρινής. Όπως επίσης δεν έχει νόημα να κάνω διάλογο όταν έχω τοποθετηθεί επί ζητημάτων. Αυτή η συγκεκριμένη πλευρά των αγροτών που ακούσαμε προηγουμένως, τώρα εγώ δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, η οποία είναι προσκείμενη στο ΚΚΕ. Δεν το λέω για κακό, το λέω για να ξέρουμε τις ταυτότητες, για να ξέρουμε τις ταυτότητες του καθενός».