Ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματοχειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, εξηγεί πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την ακμή, με τη βοήθεια του ειδικού.

Τι ακριβώς είναι η ακμή;

“Η ακμή, είναι μια φλεγμονώδης νόσος του δέρματος και τα συμπτώματά της επηρεάζουν την ψυχολογία του ασθενούς. Η έγκαιρη αντιμετώπισή της όχι μόνο επαναφέρει την αυτοπεποίθηση αλλά λειτουργεί ανασταλτικά ως προς τον σχηματισμό αντιαισθητικών ουλών στο δέρμα”, εξηγεί ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης.

Πώς θεραπεύεται η ακμή;

Η θεραπεία της ακμής, ανάλογα με τη μορφή της, επιτυγχάνεται είτε μέσω φαρμακευτικής αγωγής (τοπικά ή από του στόματος) είτε με τοπικές θεραπείες ή και συνδυασμό τους.

Φαρμακευτικές αγωγές

Οι φαρμακευτικές αγωγές που χορηγούνται για την ακμή, λειτουργούν μειώνοντας την υπερέκκριση του σμήγματος και αντιμετωπίζοντας την βακτηριακή λοίμωξη.

Η τοπική φαρμακευτική αγωγή περιλαμβάνει ρετινοειδή ή αντιβιοτικά, σε μορφή κρέμας, τζελ ἠ λοσιόν, για εξωτερική χρήση στις προβληματικές περιοχές. Όταν η ακμή είναι σε προχωρημένο στάδιο, η από του στόματος αγωγή είναι η πρώτη επιλογή με χρήση αντιβιοτικών ή ισοτρετινοΐνης.

Τοπικές θεραπείες ακμής

Οι τοπικές θεραπείες μπορούν να λειτουργήσουν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αντιμετώπιση και εφαρμόζονται στο ιατρείο υπό την επίβλεψη του δερματολόγου. Οι τοπικές θεραπείες περιλαμβάνουν τη χρήση laser, τη δερμοαπόξεση με διαμάντι αλλά και το peeling και στόχο έχουν τη σμίκρυνση των σμηγματογόνων αδένων, τη ρύθμιση της σμηγματόρροιας και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Οι τοπικές θεραπείες βελτιώνουν την όψη του δέρματος όχι μόνο καταπολεμώντας τις ενεργές βλάβες τις ακμής αλλά μειώνοντας και τυχόν σημάδια.

Σύμφωνα με τον Δρ. Καραλέξη, τα αποτελέσματα της θεραπείας της ακμής γίνονται ορατά έπειτα από 4 έως 8 εβδομάδες ενώ μπορεί να περάσει πολύ περισσότερος χρόνος μέχρι να επέλθει η ίαση. Για την καλύτερη αποκατάσταση του δέρματος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την ακμή στην αρχή της. Γι’ αυτό αν τον τελευταίο καιρό παρατηρείτε πόρους ή έντονα σπυράκια, επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας και ενημερωθείτε για τους τρόπους αντιμετώπισης της για τη δική σας περίπτωση.

Ο  Δρ. Καραλέξης ειδικεύεται στην ακμή και τη θεραπεία ακμής με laser, καθώς και άλλες δερματολογικές παθήσεις.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δρ. Απόστολος Καραλέξης

https://www.karalexis.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528

210 723 2932
info@dermahair.gr