Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, στην εφημερία της Κυριακής εξετάστηκαν 1.128 περιστατικά εκ των οποίων τα 180 ήταν ορθοπεδικά, ενώ ακόμα οκτώ ήταν παιδορθοπεδικά.

Από τις 163 εισαγωγές που έγιναν την Κυριακή, οι 18 αφορούσαν ορθοπεδικά περιστατικά, με την κ. Παπαχριστοδούλου να αναφέρει πως η αύξηση του αριθμού οφείλεται σε πτώσεις λόγω παγετού.

Σύμφωνα με την ίδια, ο αριθμός των εξετασθέντων παρουσίασε αύξηση εν μέσω κακοκαιρίας, καθώς στις εφημερίες ο μέσος όρος των ασθενών είναι 700-800 έως και 1.000 περιστατικά, τη στιγμή που την Κυριακή στο νοσοκομείο βρέθηκαν 1.128.

Και το Σάββατο ήταν αυξημένα τα ορθοπεδικά περιστατικά

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημέρευε το Σάββατο ενώ ήταν έντονη η χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη, εξετάστηκαν 663 περιστατικά εκ των οποίων τα 85 ήταν ορθοπεδικά τα οποία αποδίδονταν κυρίως σε πτώσεις.

Ο πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Λάμπρος Δερμεντζόγλου, επεσήμανε πως την «Πρωτοχρονιά, που δεν είχε χιονόπτωση, στην εφημερία εξετάστηκαν 1.107 περιστατικά από τα οποία περίπου το 10%, δηλαδή τα 114, ήταν ορθοπεδικά».

«Το γεγονός ότι τα περιστατικά που προσήλθαν το Σάββατο είναι λίγα σε σύγκριση με αυτά που προσήλθαν την Πρωτοχρονιά, που ήταν καλός ο καιρός, καταδεικνύει ότι πολλοί άνθρωποι αντί να πηγαίνουν στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας, πηγαίνουν στο νοσοκομείο χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος» ανέφερε ο κ. Δερμεντζόγλου.

Σύμφωνα με τον κ. Δερμεντζόγλου, κάποιοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο το Σάββατο επειδή δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω του χιονιά. Μάλιστα επεσήμανε πως δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και σε κάποιες περιπτώσεις το κάνουν για να εξυπηρετήσουν συναδέλφους τους με τους οποίους αλλάζουν βάρδιες.